Fursecuri vegane cu cacao, fără zahăr și făină
O altă rețetă de fursecuri vegane pe care v-o recomand postul acesta este cea prezentată mai jos.
Fursecurile sunt ferme dar moi și au un gust intens de cacao. Nu conțin deloc zahăr, fiind îndulcite în mod natural cu fructe.
Întrucât se prepară fără făină de cereale, le recomand celor care suferă de boala celiacă sau intoleranță la gluten.
Fursecuri vegane cu cacao, fără zahăr și gluten – rețetă
Ingrediente
• 80 g de făină de cocos (v-o recomand pe aceasta)
• 75 g de făină de migdale (v-o recomand pe aceasta la ofertă)
• 150 g de banane (fără coajă)
• 60 g de ulei
• 2 linguri de cacao (v-o recomand pe aceasta crudă)
• 1 linguriță de praf de copt
• 1 linguriță de esență de vanilie (v-o recomand pe aceasta naturală)
Mod de preparare
Amestecați într-un bol ingredientele uscate, cu un tel: făina de cocos, făina de migdale, praful de copt și pudra de cacao.
Bananele decojite se rup bucăți și se pun în vasul unui robot de bucătărie cu lama S sau într-un blender. Se adaugă uleiul și esența de vanilie.
Cumpără făină de cocos
Mixați până rezultă o compoziție fină. Turnați-o peste ingredientele uscate și amestecați. Trebuie să obțineți o cocă fermă și lipicioasă.
Luați câte o lingură din ea și modelați-o sub formă de bilă. Puneți-o în tava cuptorului, pe hârtie de copt și presați-o cu podul palmei (este indicat să purtați o mănușă sau să puneți o bucățică de hârtie de copt deasupra).
Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 12-15 minute. Durata de coacere poate varia, în funcție de cuptorul fiecăruia.
Se lasă la răcit în tavă, apoi se mută într-o caserolă. Se pot păstra la temperatura camerei câteva zile bune.
Fursecurile cu cacao pot fi servite ca desert sau gustare, de către adulți și copii deopotrivă. Pudra de cacao poate fi înlocuită cu pudră de roșcove, care este mai potrivită pentru cei mici deoarece nu conține cofeină.
Cumpără cartea Dulciuri fără zahăr
Informații nutriționale
100 de grame de fursecuri făcute după rețeta de mai sus conțin cu aproximație:
• 400 de kilocalorii
• 10 g de proteine
• 29 g de grăsimi
• 25 g de carbohidrațiNote și sugestii
Făina de migdale v-o puteți face singuri, în casă, din migdale prăjite/rumenite (fără sare), date la blender până se mărunețsc fin.
Dacă nu vă place gustul de banană, folosiți alte fructe moi pasate.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de fursecuri de post fără zahăr și gluten, pe care vă recomand să le încercați:
Fursecuri vegane din 4 ingrediente – fără zahăr, făină sau ulei rafinat
Fursecuri cu scorțișoară – fără zahăr și gluten
Cum să transformi o conservă de năut în fursecuri delicioase – fără zahăr, gluten, lactoză, ouă
Fursecuri din hrișcă – fără zahăr, ulei, ouă sau lactate
Sursă rețetă: Healthy Home Cakes, Vegan chocolate coconut cookies (gluten free, sugar free): https://www.youtube.com/watch?v=zUZtbTuRGjM