Brioșe cu semințe de dovleac, fără zahăr și gluten – rețetă simplă

Dacă urmați o dietă fără gluten, o dietă vegană sau un regim fără zahăr, vă recomand aceste brioșe din semințe de dovleac.

Nu conțin niciun tip de făină, nici zahăr rafinat. Se prepară din banane, fulgi de ovăz și semințe de dovleac.

Briose cacao

Imagine sugestiva Briose cacao: Freepik

Au un conținut bogat în fibre, proteine și minerale. În ciuda faptului că nu au gluten, zahăr rafinat sau ouă, textura lor este una suficient de reușită și pufoasă.

Cumpără cartea

100 de prajituri fara zahar

100 de prajituri fara zahar

Brioșe cu semințe de dovleac – rețetă

Ingrediente

• 200 g de banane
• 100 g de fulgi de ovăz (vi-i recomand e aceștia fără gluten)
• 80 g de semințe de dovleac (vi le recomand pe acestea)
• 1 ½ lingurițe de praf de copt (vi-l recomand pe acesta fără gluten)
• 80 g de ulei
• 1 linguriță de esență de vanilie (v-o recomand pe aceasta naturală)
• 25 de cacao

Mod de preparare

Pregătiți formele sau tava de brioșe. Dacă formele nu sunt din silicon, va trebui să le ungeți cu ulei sau să le puneți forme din hârtie. Ingredientele sunt pentru 8 brioșe.

 Cumpără tavă cu forme de brioșe 

Tava de briose cu forme din silicon

Măcinați fulgii de ovăz printr-o râșniță electrică de cafea. Sau puteți folosi un robot de bucătărie cu lama S. Procedați la fel și cu semințele de dovleac.

Amestecați ingredientele uscate într-un bol: făina de ovăz, făina de semințe de dovleac, pudra de cacao și praful de copt.

 Cumpără semințe de dovleac 

Seminte de Dovleac Decojite

Seminte de Dovleac Decojite

Decojiți bananele, tăiați-le rondele și puneți în vasul unui robot cu lama S. Adăugați uleiul și esența de vanilie. Mixați până rezultă o pastă fină.

Adăugați-o peste ingredientele uscate și amestecați bine cu un tel. Compoziția se distribuie în formele de brioșe. Acestea se coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru circa 25 de minute.

Verificați dacă sunt gata cu o scobitoare. După ce s-au răcit, se scot din forme.

Le puteți servi ca desert sau gustare. Sunt bune și la micul-dejun, cu lapte sau ceai, deoarece au un conținut bogate în fibre și țin saț.

Brioșele se păstrează într-o caserolă cu capac. Se pot ține la temperatura camerei sau în frigider.

Informații nutriționale

100 de grame de brioșe au în jur de:

– 370 de kilocalorii
– 8 g de proteine
– 25 g de grăsimi
– 25 g de carbohidrați

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de brioșe de post fără zahăr și făină:

Brioșe de post cu ciocolată, fără zahăr – fragede, pufoase
Brioșe de post cu dovleac – fără zahăr, făină, ulei
Brioșe îndulcite natural 100% – fără zahăr, făină sau ulei!

Sursă articol: Healthy Home Cakes, Easy chocolate muffins (vegan gluten-free): https://www.youtube.com/watch?v=Sej9QamGVPU

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.