Chiftele din orez și legume – rețetă de post
Dacă vă place orezul cu legume, vă vor plăcea și aceste chiftele. Partea care le face mai atractive decât un pilaf obișnuit este să au o crustă crocantă și sunt versatile în meniu.
Nu conțin carne, ouă sau făină. Pot fi incluse în dieta celor care suferă de boala celiacă sau intoleranță la gluten ori la ouă.
Le pot servi veganii și cei care țin posturile de peste an, cu diferite garnituri.
Chiftele din orez și legume – rețetă
Ingrediente
• 200 g de orez basmati
• 500 ml de apă
• 100 g de broccoli
• 1 morcov
• ½ ceapă
• sare și piper, după gust
• pesmet
Mod de preparare
Spălați orezul și lăsați-l la înmuiat 30 de minute. Puneți-l apoi la fiert cu apă și sare. Între timp, pregătiți legumele. spălați-le și tocați-le mărunt. Căliți-le cu puțin ulei, până se înmoaie.
Legumele răcorite se adaugă în orez și se amestecă bine. Se asezonează cu sare, piper și condimentele preferate. Se poate adăuga și puțin pătrunjel sau mărar, după gust.
Formați chiftele din compoziție, în dimensiunea dorită. Dați-le prin pesmet, asigurându-vă că sunt acoperite uniform.
Autoarea rețetei le-a copt în friteuza cu aer cald, la 180 de grade Celsius. În circa 20 de minute sunt gata, dar va trebui să le mai întoarceți. Trebuie să se rumenească ușor și să capete o crustă crocantă.
Dacă nu aveți un astfel de aparat în casă, gătiți-le la cuptor. Sau le puteți prăji în tigaie.
Note și sugestii
Nu este obligatoriu să faceți aceste chiftele cu broccoli. Dacă nu vă place gustul de broccoli, folosiți legumele pe care le aveți la îndemână.
Chiftelele de orez se pot servi cu piure, tocănițe, sosuri, salate de legume sau verdețuri, murături etc.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de chiftele de post, pe care vă recomand să le încercați:
Chiftele de post din năut și legume cu semințe – rețetă fără prăjire, fără ulei
Chiftele de post bogate în proteine, din fasole roșie – fără prăjire în ulei
Chiftele cu ton și cartofi – fără ouă, fără gluten, fără prăjire
Chiftele cu dovlecei, de post – fără prăjire, fără ulei
Sursă rețetă: Dianaealessio: https://www.instagram.com/dianaealessio/reel/DDIPzofMTqx/