Macrou la cuptor cu ceapă și morcov
Macroul este unul din cele mai gustoase tipuri de pește. Acesta poate fi gătit în multe feluri. Mulți preferă să îl facă la cuptor cu legume sau marinat cu oțet.
Rețeta de mai jos este pe cât de gustoasă, pe atât de simplă. Dacă nu vă place morcovul sau ceapa, puteți folosi alte legume, precum rădăcini de țelină, păstârnac, pătrunjel, cartofi.
Cantitațile sunt pentru o tavă mare, care să se hrănească o familie întreagă.
Macrou la cuptor cu ceapă și morcov – rețetă
Ingrediente
• 1 kg de macrou congelat
• 2-3 morcovi
• 2-3 cepe
• 3-4 căței de usturoi
• 100 ml de ulei
• 100 ml de oțet
• sare, piper, condimente
Mod de preparare
Macroul congelat se taie bucăți (rondele) potrivit de groase. Se lasă la dezghețat și se presaă cu sare și condimente. Se așează într-o tavă încăpătoare (ex. vas yena).
Curățați morcovii, ceapa și usturoiul de coajă. Tăiați morcovul rondele, ceapa felii, iar usturoiul bucăți mici.
Puneți toate legumele (mai puțin usturoi) într-un bol. Adăugați uleiul, oțetul și puțină apă. Amestecați totul foarte bine. Lăsați legumele în amestecul cu oțet circa 20 de minute.
Turnați-le apoi peste peștele din tavă. Puneți și câte o linguriță de pastă de tomate sau/și ardei pe fiecare bucată de pește. Presărați apoi usturoiul.
Acoperiți tava cu o folie de aluminiu și dați-o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru circa o oră. Spre final se ia folia și se lasă peștele la rumenit puțin.
Dacă mai are multă zeamă, se mai lasă la fiert. Verificați legumele dacă sunt pătrunse bine.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți și alte rețete asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:
Macrou marinat cu sos de roșii („ostropel” de macrou)
Tocană de macrou cu rosii – rețetă + beneficii
Macrou în bere – rețetă mănăstirească
Pate de macrou – rețetă pentru micul-dejun