Burgeri de post din conopidă și năut
Italienii și spaniolii au descoperit moduri inedite de a prepara burgeri vegani în casă. Ei le numesc „cotlete”, datorită aspectului similar cotletelor din carne.
Rețeta de mai jos conține conopidă și năut – două ingrediente care pot da naștere la preparate de post nutritive și sănătoase.
Dacă țineți post, sau aveți un regim vegetarian în general, nu mai cumpărați acele produse vegane din comerț. Au un număr mare de aditivi și conservanți.
Nu doar calitatea lor lasă de dorit, ci și valoarea lor nutrițională. Mai bine cumpărați câteva legume și leguminoase și vă faceți propriile produse vegane în casă. Sunt foarte ușor de preparat, iar rezulatul este satisfăcător din toate punctele de vedere.
Burgerii din conopidă și năut, prezentați mai jos, au o culoare îmbietoare. Sunt crocanți la exterior și moi în interior. Îi puteți servi la orice masă a zilei, cu diverse garnituri.
Burgeri de post din conopidă și năut – rețetă
Ingrediente
• 200 g de conopidă gătită
• 240 g de năut fiert (vi-l recomand pe acesta)
• 8 linguri de făină de năut (v-o recomand pe acaesta)
• 1 linguriță de turmeric (vi-l recomand pe acesta)
• sare și condimente după gust
• pesmet obișnuit sau fără gluten (vi-l recomand pe acesta)
Mod de preparare
Conopida se desface buchețele, se spală bine și se fierb în apă sau la aburi. Sau se coc în cuptor ori în friteuză.
Conopida gătită se pune într-un bol înalt. Se adaugă boabele de năut fierte și se pasează cu blenderul vertical. Trebuie să rezulte o pastă fină.
Se adaugă făina de năut, turmericul, sarea și alte condimente, după gust. Omogenizați compoziția și lăsați-o să stea circa 15-30 de minute. În acest timp, făina de năut va absorbi din lichid și pasta va deveni mai fermă.
Dacă în continuare pasta este prea moale și nu se poate modela, mai adăugați făină de năut. Luați câte o lingură de pastă și dați-i formă de burger.
Burgerii formați se dau prin pesmet pe ambele părți. Se prăjesc într-o tigaie încinsă, în puțin ulei, sau se coc în cuptor ori la friteuza cu aer cald. Când se rumenesc pe talpă se întorc cu o paletă pe cealaltă parte.
Burgerii din conopidă și năut se pot servi cu salate de verdețuri, cu legume crude, cu murături sau diferite sosuri. Îi puteți pune alături de o porție de orez sau piure.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de burgeri, pe care vă recomand să le încercați:
Cum să faci burgeri de post, foarte buni
Burgeri de post, din linte și ovăz, la cuptor
Burgeri vegani din fasole roșie – doar 3 ingrediente (fără gluten, fără ulei)
Burgeri de post din dovlecei – fără făină și ulei
Sursă rețetă: Ricettineasy, Burger ceci, cavolfiore e curcuma: https://www.instagram.com/ricettinaeasy/reel/DC4dQdKIbj3/