Brioșe de post cu ciocolată, fără zahăr – fragede, pufoase

Aceste brioșe de ciocolată sunt o variantă vegană reușită la rețeta clasică. În plus, nu conține zahăr. Sunt îndulcite în mod natural cu banane.

Părinții pot oferi aceste brioșe ca desert sau gustare copiilor, inclusiv celor care au intoleranță la gluten sau ou.

Briose cu ciocolata - reteta de post

Imagine cu rol ilustrativ: Briose cu ciocolata – reteta de post: Wirestock

Au o textură fragedă, nici prea uscată, nici prea umedă. Sunt atât de pufoase, încât ai crede că sunt făcute cu ou.

Cumpără cartea

100 de prajituri fara zahar

100 de prajituri fara zahar

Brioșe de ciocolată fără zahăr – rețetă

Ingrediente

• 200 g de făină  (v-o recomand e aceasta ecologică)
• 35 g de cacao (v-o recomand pe aceasta crudă)
• 2 banane
• 100 ml de ulei
• 1 pliculeț de praf de copt (vi-l recomand pe acesta fără gluten)
• 200 ml de lapte vegetal
• 1 linguriță de esență de rom sau vanilie
• bucăți de ciocolată (v-o recomand pe aceasta fără zahăr)

Mod de preparare

Decojiți bananele și rupeți-le bucăți. Puneți-le în vasul blenderului. Adăugați lapatele, uleiul și esența. Mixați până rezultă o compoziție fină.

Turnați-o într-un bol. Adăugați făina, praful de copt, pudra de cacao și ciocolata tocată mărunt. Amestecați bine cu un tel.

 Cumpără praf de copt fără gluten 

Praf de Copt cu Tartar fara Gluten

Praf de Copt cu Tartar fara Gluten

Gustați compoziția să vedeți dacă este suficient de dulce. Dacă vreți ca brioșele să fie mai dulci, puteți folosi un îndulcitor care nu crește glicemia, precum: stevia, green sugar sau eritritol.

Distribuiți compoziția în forme de brioșe. Dacă folosiți forme din silicon nu trebuie să le mai ungeți. Umpleți formele de brioșe pe trei sferturi. Puteți să mai adăugați câteva bucățele de ciocolată pe deasupra.

 Cumpără tavă cu forme de brioșe 

Tava de briose cu forme din silicon

Dați tava în cuptorul preîncălzit la 175 de grade Celsius pentru circa 15-20 de minute. Depinde de cuptorul fiecăruia.

Note și sugestii

Bananele pot fi înlocuite în această rețetă cu mere fierte/coapte și pasate sau cu gem.

Dacă aveți intoleranță la gluten, puteți înlocui făina de grâu cu făină de hrișcă, făină de năut sau făină de orez. Țineți cont de faptul că acestea vor influența textura brioșelor.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de brioșe fără zahăr, pe care vă recomand să le încercați:

Brioșe de post cu dovleac – fără zahăr, făină, ulei
Brioșe îndulcite natural 100% – fără zahăr, făină sau ulei!
Brioșe de ciocolată vegane, fără zahăr – nimeni nu va ști că ai pus și dovlecei în ele!
Brioșe de post din făină integrală, fără zahăr

Sursă rețetă: Ricettinaeasy, Muffin al cioccolato senza zuccheri aggiunti: https://www.instagram.com/p/DDH6EZBIfP6/?e=9f96b6e7-f095-4225-94d1-76ac3197fc90&g=5

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.