Clătite-aperitiv din quinoa și morcov – fără gluten

Dacă aveți un pachet de quinoa în casă și nu știți cum să o preparați, încercați rețeta de mai jos.

Puțini știu că din quinoa se pot obține clătite sau lipii dulci sau savuroase. Acestea pot înlocui pâinea în dieta persoanelor cu intoleranță la gluten, boala celiacă sau diabet.

Clatite-aperitiv din quinoa fara gluten

Imagine cu rol ilustrati: Clatite-aperitiv din quinoa: Freepick

În compoziție se pot adăuga diferite legume, precum veți vedea mai jos. Ajustați rețeta după gust sau în funcție de ingredientele pe care la îndemână.

Cel mai potrivit tip de quinoa pentru această rețetă este quinoa albă.

 Cumpără cartea 

Codul diabetului. Carte de bucate

Codul diabetului. Carte de bucate

Clătite-aperitiv din quinoa și morcov – rețetă

Ingrediente

• 100 g de quinoa (v-o recomand pe aceasta)
• 150 ml de apă
• 60 g de morcov ras
• 1 fir de ceapă verde
• 2-3 fire de pătrunjel verde
• ½ linguriță de sare
curry sau alte condimente, după gust

Mod de preparare

Puneți semințele de quinoa într-o sită și spălați-le sub jet de apă rece. Pentru a reduc gustul amărui specific, spălați quinoa de mai multe ori.

Puneți-o într-un bol cu apă și lăsați-o la înmuiat peste noapte sau minim 3-4 ore.

 Cumpără quinoa albă 

Quinoa Alba

Quinoa Alba

Scurgeți apa, clătiți-o din nou și turnați-o în vasul unui blender împreună sarea și condimentele. Adăugați apa (150 ml) și mixați bine, circa 1-2 minute, până rezultă o compoziție cremoasă și fină. Transferați-o într-un bol.

Curățați morcovul și dați-l prin răzătoarea cu găuri mici. Adăugați-l în compoziția de quinoa. Puneți ceapa și pătrunjelul verde tocate fin.

Amestecați bine. Puneți la încins o tigaie unsă cu puțin ulei. Adăugați un polonic mare de compoziție și distribuiți uniform. Coaceți clătita la foc mic pe o parte circa 5 minute și încă 3 minute pe cealaltă parte.

 Cumpără turte din quinoa fără gluten 

Turte Crocante cu Quinoa fara Gluten

Turte Crocante cu Quinoa fara Gluten

Repetați procedura cu restul compoziției. Clătitele din quinoa se pot servi calde sau reci. Sunt moi și maleabile, astfel încât să le puteți umple cu diverse ingrediente.

Ungeți-le cu un sos sau maioneză, așezați frunze de salată sau rucola, puneți felii de avocado, roșii, castraveți sau ce doriți. Pliați clătita în două și serviți.

 Cumpără paste din quinoa fără gluten 

Paste Spirale din Quinoa fara Glute

Paste Spirale din Quinoa fara Gluten

Aceste clătite de quinoa umplute după plac pot fi luate și la serviciu sau în călătorie. Sunt hrănitoare, sățioase și hrănitoare.

 Cumpără cartea 

100 de mancaruri de post fara ulei

100 de mancaruri de post fara ulei

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete inedite cu quinoa, pe care vă recomand să le încercați:

Biscuiți crocanți din quinoa, fără zahăr, făină, ulei – doar 3 ingrediente!
Pâine din quinoa și ovăz – fără gluten, drojdie sau ulei
Negresă din quinoa – fără zahăr, făină, oua sau ulei, bogată în proteine
Salată de quinoa cu roșii și pătrunjel, bogată în proteine (Tabbouleh în varianta fără gluten)
Chiftele din quinoa și legume rase

Sursă rețetă: Vegan Recepts, ПОЛЕЗНЫЕ ЛЕПЕШКИ ИЗ КИНОА: https://www.instagram.com/p/DADQxV_sLWB/?e=7172c53f-9549-4255-bb25-5950913bbfd5&g=5

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.