Clătite-aperitiv din quinoa și morcov – fără gluten
Dacă aveți un pachet de quinoa în casă și nu știți cum să o preparați, încercați rețeta de mai jos.
Puțini știu că din quinoa se pot obține clătite sau lipii dulci sau savuroase. Acestea pot înlocui pâinea în dieta persoanelor cu intoleranță la gluten, boala celiacă sau diabet.
În compoziție se pot adăuga diferite legume, precum veți vedea mai jos. Ajustați rețeta după gust sau în funcție de ingredientele pe care la îndemână.
Cel mai potrivit tip de quinoa pentru această rețetă este quinoa albă.
Clătite-aperitiv din quinoa și morcov – rețetă
Ingrediente
• 100 g de quinoa (v-o recomand pe aceasta)
• 150 ml de apă
• 60 g de morcov ras
• 1 fir de ceapă verde
• 2-3 fire de pătrunjel verde
• ½ linguriță de sare
• curry sau alte condimente, după gust
Mod de preparare
Puneți semințele de quinoa într-o sită și spălați-le sub jet de apă rece. Pentru a reduc gustul amărui specific, spălați quinoa de mai multe ori.
Puneți-o într-un bol cu apă și lăsați-o la înmuiat peste noapte sau minim 3-4 ore.
Cumpără quinoa albă
Scurgeți apa, clătiți-o din nou și turnați-o în vasul unui blender împreună sarea și condimentele. Adăugați apa (150 ml) și mixați bine, circa 1-2 minute, până rezultă o compoziție cremoasă și fină. Transferați-o într-un bol.
Curățați morcovul și dați-l prin răzătoarea cu găuri mici. Adăugați-l în compoziția de quinoa. Puneți ceapa și pătrunjelul verde tocate fin.
Amestecați bine. Puneți la încins o tigaie unsă cu puțin ulei. Adăugați un polonic mare de compoziție și distribuiți uniform. Coaceți clătita la foc mic pe o parte circa 5 minute și încă 3 minute pe cealaltă parte.
Cumpără turte din quinoa fără gluten
Repetați procedura cu restul compoziției. Clătitele din quinoa se pot servi calde sau reci. Sunt moi și maleabile, astfel încât să le puteți umple cu diverse ingrediente.
Ungeți-le cu un sos sau maioneză, așezați frunze de salată sau rucola, puneți felii de avocado, roșii, castraveți sau ce doriți. Pliați clătita în două și serviți.
Cumpără paste din quinoa fără gluten
Aceste clătite de quinoa umplute după plac pot fi luate și la serviciu sau în călătorie. Sunt hrănitoare, sățioase și hrănitoare.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete inedite cu quinoa, pe care vă recomand să le încercați:
Biscuiți crocanți din quinoa, fără zahăr, făină, ulei – doar 3 ingrediente!
Pâine din quinoa și ovăz – fără gluten, drojdie sau ulei
Negresă din quinoa – fără zahăr, făină, oua sau ulei, bogată în proteine
Salată de quinoa cu roșii și pătrunjel, bogată în proteine (Tabbouleh în varianta fără gluten)
Chiftele din quinoa și legume rase
Sursă rețetă: Vegan Recepts, ПОЛЕЗНЫЕ ЛЕПЕШКИ ИЗ КИНОА: https://www.instagram.com/p/DADQxV_sLWB/?e=7172c53f-9549-4255-bb25-5950913bbfd5&g=5