Biscuiți crocanți din quinoa, fără zahăr, făină, ulei – doar 3 ingrediente!

Acești biscuiți pot fi caracterizați prin câteva cuvinte: simpli, rapizi, crocanți, gustoși. Se fac doar din 3 ingrediente. Nu veți găsi pe listă zahăr rafinat, făină, ulei, ouă, lactate sau alte ingrediente tradiționale.

Biscuiții se prepară la rece, fără cuptor. Sunt o gustare crocantă delicioasă, atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Biscuiti crocanti

Imagine cu rol ilustrativ: Biscuiti crocanti: Stockking

Ce beneficii are quinoa?

Ingredientul principal este quinoa. Această pseudo-cereală sau sămânță nu conține gluten. Este o sursă excelentă de proteine vegetale. Conține de asemenea compuși bioactivi cu rol terapeutic, precum fenoli, polizaharide sau saponine.

 Cumpără cartea 

100 de prajituri fara zahar

100 de prajituri fara zahar

Aceștia au proprietăți antioxidante și antiinflamatoare. Ajută la scăderea colesterolului și zahărului din sânge. Facilitează digestia, previn anemia. Protejează celulele împotriva cancerului (hepatic, cervical).

Puteți folosi quinoa crudă și să o prăjiți, ca în rețetă, sau puteți folosi direct quinoa expandată – sau chiar alte semințe expandate – amarant, mei, hrișcă, orez.

 Cumpără quinoa albă 

Quinoa Tricolora Ecologica

Quinoa Tricolora Ecologica

Biscuiți crocanți din quinoa – rețetă

Ingrediente

• 170 g de quinoa albă (v-o recomand pe aceasta albă)
• 2 linguri de unt de arahide (vi-l recomand pe acesta fără zahăr și ulei de palmier), unt de migdale sau tahini
• 100 g de ciocolată (v-o recomand pe aceasta fără zahăr)

Mod de preparare

Puneți semințele de quinoa într-o sită fină. Spălați-le sub jet de apă, apoi scurgeți-le bine. Puneți-le într-o tigaie antiaderentă și prăjiți-le la foc mic circa 10-12 minute. Trebuie să se usuce. Amestecați des, ca să nu se ardă.

 Cumpără quinoa albă 

Quinoa Alba

Quinoa Alba

Quinoa prăjită se transferă într-un bol și se lasă la răcit. Separat, topiți ciocolata cu untul de nuci. Turnați-o peste quinoa și amestecați cu o lingură.

Compoziția se pune pe fundul unor forme de brioșe și se presează. Trebuie să obțineți niște discuri subțiri. Sau puteți folosi un inel culinar mic, pentru a forma biscuiții, direct pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

 Cumpără unt de alune fără zahăr 

Pasta de Arahide Cremoasa fara Zahar

Pasta de Arahide Cremoasa fara Zahar

Biscuiții se mai pot glazura suplimentar cu ciocolată topită, în linii subțiri. Acest pas este opțional, dar le dă un aspect mai frumos.

Se dau în frigider și se lasă la răcit până se întăresc. Sunt crocanți și delicioși.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:

Biscuiți crocanți cu ciocolată și nucă, fără zahăr și făină (keto)
Bomboane crocante, din ciocolată neagră și susan – o combinație cuceritoare!
Batoane de ciocolată cu quinoa expandată – când vrei un desert rapid și sănătos!

Surse articol:

1. La Cucina di Susy, Biscotti di quinoa e cioccolato: https://www.instagram.com/p/DAS9xSosqdD/?e=f3955aab-6cd6-4150-8186-48b655e2323b&g=5
2. Beeth Rush, What happens to your body when you eat quinoa everyday, Eating Well: https://www.eatingwell.com/article/8068328/is-quinoa-good-for-you/

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.