Supă-cremă de ceapă coaptă – ieftină, simplă, delicioasă!
O supă foarte gustoasă pe care o puteți încerca în perioada posturilor este supa-cremă de ceapă. Aroma deosebită a acestei supe este dată de ceapa coaptă în cuptor până la caramelizare.
Întrucât nu se folosesc multe legume, ingredientul care va lega supa și o va face cremoasă, este orezul.
Supa-cremă de ceapă este ieftină, simplă și delicioasă. O puteți prepara atât în sezonul rece și să o serviți fierbinte, cât și în sezonul cald.
Supă cremă de ceapă coaptă – rețetă
Ingrediente
• 500 g de ceapă
• 1 ardei kapia
• 6 căței de usturoi
• 20-30 ml de ulei
• 1 linguriță de sare
• ½ linguriță de piper
• 2 cuburi de delikat
• 100 g de orez
• 700 ml de apă
Mod de preparare
Primul și cel mai important pas în această rețetă este coacerea cepelor. Acestea se curăță de coajă și se taie în două. Se așează cu partea tăiată în jos, într-o tavă unsă cu ulei. Presărați sare și condimente deasupra și încă puțin ulei.
Printre ceapă se pun și cățeii de usturoi, iar undeva prin mijloc ardeiul kapia. Tava se dă în cuptor la 200 de grade Celsius pentru circa 30-40 de minute. Ceapa trebuie să se caramelize.
Puneți orezul într-un bol. Adăugați apa, cuburile de bulion și amestecați. Scoateți tava din cuptor. Scoateți ardeiul, curățați-l de cotor și semințe și puneți-l din nou în tavă.
Turnați apa cu orez în tavă și dați-o înapoi în cuptor la 180 de grade Celsius pentru încă jumătate de oră, ca să fiarbă orezul.
Transferați apoi tot conținutul într-o cratiță și introduceți blenderul vertical pentru a pasa legumele și orezul. Trebuie să rezulte o supă-cremă fină.
Sau puteți folosi un blender de masă, în care mixarea are loc mult mai repede și mai eficient.
Ajustați gustul de sare, piper sau condimente. Supa-cremă de ceapă se servește în boluri, cu crutoane din pâine sau din năut.
Se mai poate adăuga și puțin ulei de măsline deasupra în momentul servirii.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:
Supă-cremă din țelină și caju, fără foc – perfectă pentru o zi toridă de vară!
Supă cremă de dovlecei – o rețetă rapidă, gustoasă și sănătoasă
Supă crema de roșii și morcov, fără ulei, fără fierbere – grozavă pentru zilele caniculare!
Supă cremă de broccoli – mâncare de post, fără ulei
Sursă rețetă: Șef Paul Constantin, Supă cremă de ceapă: https://sefpaulconstantin.ro/supa-crema-de-ceapa-fina-si-catifelata-cremoasa-usor-caramelizata/