Fursecuri vegane cu scorțișoară – fără zahăr, făină de grâu sau ulei

Aceste fursecuri vegane cu scorțișoară sunt simple, dar reușite. Chiar dacă se fac din ingrediente puține, vor fi pe placul multora, atât a celor mari, cât și a celor mici.

Nu conțin zahăr rafinat, făină de grâu, lactate, ouă, unt sau ulei. Pot fi pregătite și cu ocazia sărbătorilor de iarnă sau a altor evenimente speciale în familie, mai ales dacă printre invitați sunt persoane care suferă de intoleranță la gluten, lactoză sau ouă.

Fursecuri din fructe uscate

Imagine cu rol ilustrativ: Fursecuri din fructe uscate

Fursecurile sunt îndulcite în mod natural. La finalul articolului puteți găsi câteva sugestii de înlocuire a ingredientelor.

Cumpără cartea

100-de-prajituri-fara-zahar-216x300

Fursecuri vegane fără zahăr – rețetă

Ingrediente

• 80 g de fructe deshidratate: curmale, stafide
• 100 g de făină de migdale (v-o recomand pe aceasta la ofertă)
• 25 g de apă
• ½ linguriță de scorțișoară (v-o recomand pe aceasta autentică, la ofertă)

Ingrediente pentru decor

• 100 g de ciocolată neagră
• 5 g de ulei de cocos (vi-l recomand pe acesta dezodorizat)

Mod de preparare

Puneți fructele deshidratate în vasul unui robot cu lama S. Dacă aveți un min-tocător, este perfect pentru această rețetă. Adăugați apa, făina de migdale și scorțișoara. Mixați până rezultă o compoziție groasă, ușor de modelat.

Cumpără făină de migdale la ofertă 

Faina de migdale la oferta

Faina de migdale la oferta

Se ia câte o bucățică și se modelează între palme sub forma unei bile. Sau se ia cu o cupă de înghețată și se pune direct în tava cuptorului, tapetată cu hârtie de copt.

Fursecurile se dau în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius, pentru circa 7-10 minute. Sunt gata când au devenit ușor rumene și s-au întărit.

Dacă vreți să le serviți la o ocazie specială, sau aveți musafiri, glazurați-le cu ciocolată. Topiți ciocolata cu puțin ulei și ungeți-le deasupra, cu dosul unei linguri.

Cumpără curmale

Se poate așeza și câte o jumătate de alună, un miez de nucă sau o migdală în centru. Acestea vor da fursecurilor un aspect mai festiv.

Așteptați să se întărească glazura de ciocolată și gata. Fursecurile pot fi servite sau așezate în platourile de servire. Fursecurile au o textură densă, ușor crocantă, nu moale, nici pufoasă.

Note și sugestii

Curmalele pot fi înlocuite cu alte fructe deshidratate, precum, stafide, smochine, caise sau merișoare. Atenție, nu fructe confiate, ci deshidratate, adică uscate. De preferat să alegeți un sortiment fără zahăr adăugat.

La capitolul făină, se pot folosi migdale măcinate, nuci măcinate, alune măcinate sau chiar semințe măcinate (de dovleac, de floarea-soarelui). Țineți însă cont de faptul că fiecare dintre aceste opțiuni vor da un anumit gust fursecurilor.

 Cumpără migdale crude la ofertă 

Pachet Migdale Crude

Pachet Migdale Crude

Făina de migdale este cea mai plăcută la gust, deoarece este blândă și nu are o aromă intensă.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de fursecuri de post, pe care vă recomand să le încercați:

Fursecuri cu scorțișoară – fără zahăr și gluten
Fursecuri din ovăz și scorțișoară (fără zahăr, făină sau ulei)
Fursecuri ciufulite din 2 mere – rețetă de post, fără zahăr, făină de grâu sau ulei
Fursecuri grecești de post (Melomakarona) – cu suc de portocale, scorțișoară, miere și nuci

Sursă rețetă: Senza e Buono, Calndario dell’ Avvento glutenfree: https://www.instagram.com/p/DDCZbfpoVhR/?e=299f6302-1cfd-4376-a083-5110099858c8&g=5

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.