Fursecuri de post cu mere și făină de orez – rețetă fără zahăr și gluten

Dacă faceți parte din categoria celor care au intoleranță la gluten, la ouă sau lactoză, notați această rețetă. O puteți pregăti atunci când aveți nevoie de o gustare sau de un desert rapid pentru voi sau pentru copii.

Fursecurile nu conțin făină de grâu sau cereale cu gluten, și nici zahăr rafinat.

Fursecuri

Imagine cu rol ilustrativ: Fursecuri

Fursecuri de post cu mere și făină de orez – rețetă

Ingrediente

• 400 g de mere
• 50 ml de ulei de cocos (vi-l recomand pe acesta dezodorizat)
• 150 g de făină de orez integrală (v-o recomand pe aceasta integrală)
• 80 g făină de ovăz (v-o recomand pe aceasta fără gluten)
• 1 linguriță de bicarbonat de sodiu (vi-l recomand pe acesta fără aluminiu la ofertă)
• 1 praf de copt (vi-l recomand pe acesta fără gluten)
• 50 ml de sirop de arțar
• sucul de la ½ lămâie

Mod de preparare

Curățați merele de coajă și dați-le prin blender împreună cu uleiul de cocos și sucul de lămâie. Trebuie să obțineți un piure fin.

Transferați-l într-un bol. Adăugați siropul de arțar și omogenizați. Incorporați făina de orez, făină de ovăz, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.

 Cumpără făină de orez integrală 

Faina de Orez Brun Ecologic

Faina de Orez Brun Ecologic

Trebuie să obțineți un aluat lipicios. Cu o linguriță se ia din aluat și cu alta se pune în tava tapetată cu hârtie de copt, din loc în loc, sub forma unor grămăjoare.

Aranjați-le puțin ca să nu arate foarte „ciufulite”. Se dă tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru circa 25 de minute.

 Cumpără făină de orez integrală 

Bicarbonat de sodiu fara aluminiu oferta

Bicarbonat de sodiu fara aluminiu oferta

Fursecurile trebuie să fie ușor rumene. Se lasă la răcit, apoi se pot servi. Vor avea o textură moale la interior și crocantă la exterior.

 Cumpără cartea 

Dulciuri fara zahar

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de fursecuri cu mere, pe care vă recomand să le încercați:

Fursecuri ciufulite din 2 mere – rețetă de post, fără zahăr, făină de grâu sau ulei
Fursecuri din mere și orez – fără zahăr, gluten, ouă sau lactoză
Fursecuri din mere și nuci – fără făină, zahăr, ouă, lactate
Fursecuri din mere și ovăz – fără zahăr, ulei, ouă, lactoză sau gluten

Sursă rețetă: Mamma Veg, 3 Ricette di biscotti dolcificati con le mele: https://www.instagram.com/p/DCzP6uRI9o6/?e=fcb673ab-f33d-47fa-a021-6ad556d4a655&g=5

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.