Negresă fără coacere, fără zahăr și făină – desert rapid și hrănitor

Un desert rapid, fără coacere, fără migală, este această negresă crudă. Se prepară la rece, din ingrediente naturale.

Nu conține zahăr rafinat, făină de grâu, ouă sau lactate. Are o textură densă și un gust bogat. Este atât de delicioasă și sățioasă, încât vă va satisface nevoia de dulce după câteva guri.

Negresa fara coacere

Imagine cu rol ilustrativ: Negresa fara coacere: Chandlervid83

Rețeta va fi pe placul celor mari și mici deopotrivă. Poate fi inclusă și în regimul celor care au intoleranță la gluten, ouă sau lactoză.

 Cumpără cartea 

Dulciuri fara zahar

Negresă fără coacere, fără zahăr și făină – rețetă

Ingrediente (pentru 20 de bucăți)

• 140 g de făină de migdale (v-o recomand pe aceasta la ofertă)
• 200 g de caju sau unt de caju 
• 120 ml de sirop de arțar (vi-l recomand pe acesta ecologic)
• 54 g de cacao (v-o recomand pe aceasta crudă)
• 1 praf de sare

Ingrediente pentru glazură

• 120 ml de ulei de cocos (vi-l recomand pe acesta dezodorizat)
• 60 ml de sirop de arțar
• 54 g de cacao

Mod de preparare

Primul pas constă în hidratarea nucilor de caju. Acestea se pun într-un bol, se acoperă cu apă și se lasă la înmuiat peste noapte (8 ore). Dacă vă grăbiți, lăsați-le să stea în apă fierbinte jumătate de oră.

Nucile caju hidratate se scurg de apă și se clătesc. Se pun în vasul unui blender puternic. Se adaugă siropul de arțar și se mixează până rezultă o cremă fină și groasă.

 Cumpără unt de caju 

Unt de caju

Unt de caju

Transferați-o într-un bol. Adăugați ingredientele uscate: făina de migdale, pudra de cacao și sarea. Amestecați bine, cu o lingură sau spatulă din silicon.

Va rezulta o compoziție groasă și lipicioasă. Aceasta se transferă într-o formă / tavă pătrată (14 x 19 cm), tapetată cu hârtie de copt. Se presează cu dosul lingurii sau cu degetele, într-un strat compact și uniform.

Pregătiți acum glazura de ciocolată. Amestecați uleiul de cocos cu siropul de arțar și pudra de cacao. Uleiul de cocos trebuie să fie lichid (dacă este solid, de la frigider, topiți-l la bain-marie).

 Cumpără făină de migdale la ofertă

Faina de migdale la oferta

Faina de migdale la oferta

Turnați glazura de ciocolată peste blat și distribuiți-o uniform. Bateți tava de masă pentru a elimina golurile de aer.

Dați negresa în frigider ca să se întărească. În circa o oră va deveni fermă o și o veți puteți tăia. Se scoate din formă și se taie pătrate.

Țineți cuțitul în apă fierbinte circa 20 de secunde (apoi ștergeți-l) înainte de fiecare tăiere, ca să obțineți bucăți curate.

 Cumpără ulei de cocos dezodorizat 

Ulei de Cocos Dezodorizat pentru Gatit

Ulei de Cocos Dezodorizat pentru Gatit

Această prăjitură se păstrează la frigider. Fiind crudă, trebuie ținută la rece. Cu toate acestea, rezistă bine mult timp, până la 2 săptămâni.

Poate fi păstrată și în congelator, până la 3 luni. Înainte de consum, se lasă să stea o zi în frigider după decongelare.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de negresă asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:

Negresă fără coacere – fără zahăr, lapte, ouă, ulei
Negresă fără zahăr, din nuci și curmale
Negrese raw-vegane – fără zahăr sau făină
Negresă crudă, fără zahăr, făină sau ulei

Sursă rețetă: Petra Scott, No bake brownies without dates, Nutrition Refined: https://nutritionrefined.com/keto-brownies/#recipe

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.