Negresă fără coacere, fără zahăr și făină – desert rapid și hrănitor
Un desert rapid, fără coacere, fără migală, este această negresă crudă. Se prepară la rece, din ingrediente naturale.
Nu conține zahăr rafinat, făină de grâu, ouă sau lactate. Are o textură densă și un gust bogat. Este atât de delicioasă și sățioasă, încât vă va satisface nevoia de dulce după câteva guri.
Rețeta va fi pe placul celor mari și mici deopotrivă. Poate fi inclusă și în regimul celor care au intoleranță la gluten, ouă sau lactoză.
Negresă fără coacere, fără zahăr și făină – rețetă
Ingrediente (pentru 20 de bucăți)
• 140 g de făină de migdale (v-o recomand pe aceasta la ofertă)
• 200 g de caju sau unt de caju
• 120 ml de sirop de arțar (vi-l recomand pe acesta ecologic)
• 54 g de cacao (v-o recomand pe aceasta crudă)
• 1 praf de sare
Ingrediente pentru glazură
• 120 ml de ulei de cocos (vi-l recomand pe acesta dezodorizat)
• 60 ml de sirop de arțar
• 54 g de cacao
Mod de preparare
Primul pas constă în hidratarea nucilor de caju. Acestea se pun într-un bol, se acoperă cu apă și se lasă la înmuiat peste noapte (8 ore). Dacă vă grăbiți, lăsați-le să stea în apă fierbinte jumătate de oră.
Nucile caju hidratate se scurg de apă și se clătesc. Se pun în vasul unui blender puternic. Se adaugă siropul de arțar și se mixează până rezultă o cremă fină și groasă.
Transferați-o într-un bol. Adăugați ingredientele uscate: făina de migdale, pudra de cacao și sarea. Amestecați bine, cu o lingură sau spatulă din silicon.
Va rezulta o compoziție groasă și lipicioasă. Aceasta se transferă într-o formă / tavă pătrată (14 x 19 cm), tapetată cu hârtie de copt. Se presează cu dosul lingurii sau cu degetele, într-un strat compact și uniform.
Pregătiți acum glazura de ciocolată. Amestecați uleiul de cocos cu siropul de arțar și pudra de cacao. Uleiul de cocos trebuie să fie lichid (dacă este solid, de la frigider, topiți-l la bain-marie).
Cumpără făină de migdale la ofertă
Turnați glazura de ciocolată peste blat și distribuiți-o uniform. Bateți tava de masă pentru a elimina golurile de aer.
Dați negresa în frigider ca să se întărească. În circa o oră va deveni fermă o și o veți puteți tăia. Se scoate din formă și se taie pătrate.
Țineți cuțitul în apă fierbinte circa 20 de secunde (apoi ștergeți-l) înainte de fiecare tăiere, ca să obțineți bucăți curate.
Cumpără ulei de cocos dezodorizat
Această prăjitură se păstrează la frigider. Fiind crudă, trebuie ținută la rece. Cu toate acestea, rezistă bine mult timp, până la 2 săptămâni.
Poate fi păstrată și în congelator, până la 3 luni. Înainte de consum, se lasă să stea o zi în frigider după decongelare.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de negresă asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:
Negresă fără coacere – fără zahăr, lapte, ouă, ulei
Negresă fără zahăr, din nuci și curmale
Negrese raw-vegane – fără zahăr sau făină
Negresă crudă, fără zahăr, făină sau ulei
Sursă rețetă: Petra Scott, No bake brownies without dates, Nutrition Refined: https://nutritionrefined.com/keto-brownies/#recipe