Fursecuri cu banane – fără făină și zahăr rafinat
Fie că aveți intoleranță la gluten, fie că nu mai consumați făină de grâu, aceste fursecuri vor fi ideale pentru dieta voastră. Nu conțin nici zahăr rafinat, nici ingrediente de origine animală.
Pot fi consumate și de cei care au intoleranță la lactoză sau ouă. Cantitatea de ulei este de asemenea foarte mică.
Aveți toate motivele să le încercați cu prima ocazie. Pot fi oferite și copiilor, ca un dulce sau ca o gustare sănătoasă.
Fursecuri din banane, făină de cocos și năut – rețetă
Ingrediente
• 2 banane medii
• 1-2 linguri de sirop de arțar (vi-l recomand pe acesta)
• 1 lingură de ulei
• 80 g de făină de cocos (v-o recomand pe aceasta)
• 80 g de făină de năut (v-o recomand pe aceasta)
• 1 linguriță de bicarbonat de sodiu (vi-l recomand pe acesta fără aluminiu)
• 1 linguriță de esență de vanilie (v-o recomand pe acesta naturală)
• ¼ linguriță de sare
Mod de preparare
Decojiți bananele și puneți-le într-un bol. Pasați-le cu o furculiță, pentru a le transforma într-un piure fin. Adăugați siropul, esența de vanilie și uleiul. Omogenizați bine aceste ingrediente.
Într-un bol separat, amestecați ingredientele uscate: făina de cocos, făina de năut, bicarbonatul de sodiu și sarea.
Adăugați amestecul uscat la compoziția de banane și omogenizați. Trebuie să obțineți un aluat ușor de modelat.
Se ia câte o bucățică și se modelează între palme ca niște bile. Se așează în tava întinsă a cuptorului, tapetată în prealabil cu hârtie de copt.
Presați fiecare bilă de aluat cu furculița, pentru a le aplatiza și a le face să arate ca niște fursecuri cu model.
Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru circa jumătate de oră. Sunt gata când au devenit ușor rumene deasupra.
Aceste fursecuri au o textură densă, semi-uscată, semi-umedă, iar dulceața lor este moderată. În funcție de aromele folosite, le puteți modifica ușor gustul.
Informații nutriționale
100 de grame de fursecuri preparate după rețeta de mai sus au în jur de 206 de kilocalorii, 7,12 g de proteine, 6,38 g de grăsimi, 30,18 g de carbohidrați.
Note și sugestii
În loc de banane puteți utiliza mere pasate, piure de mere sau orice fel de fructe moi, pasate sau fierte, inclusiv dulceață sau gem.
Făina de năut poate fi înlocuită cu făină de migdale, făină de hrișcă sau făină de ovăz fără gluten.
La această rețetă se poate folosi orice fel de sirop, chiar și miere, însă numărul de calorii va fi mai mic sau mai mare, în funcție de alegere. Siropul de arțar are cele mai puține calorii.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de fursecuri fără zahăr și făină, pe care vă recomand să le încercați:
Fursecuri din dulceață de prune și cocos – fără zahăr și făină
Fursecuri ciufulite din 2 mere – rețetă de post, fără zahăr, făină de grâu sau ulei
Fursecuri de post din nuci – fără zahăr și făină
Fursecuri de post fără zahăr, gluten, ulei – la friteuza cu aer cald
Fursecuri din 3 ingrediente – vegane, fără zahăr, făină, ulei (pentru grupa sangvină 0 și B)
Sursă rețetă: Kochen Zu Hause: https://www.youtube.com/watch?v=1AhLSaydYWQ&ab_channel=KochenzuHause