Pate din linte roșie crudă – rețetă rapidă, la blender
Dacă aveți un pachet de linte în casă, încercați această rețetă inedită! Boabele de linte nu necesită fierbere în prealabil.
Se lasă la hidratat, se procesează în blender și apoi se fierbe. Rezultă o pastă care devine fermă după răcire. Puteți folosi orice fel de linte vreți sau aveți la dispoziție.
Acest pate din linte este bogat în fibre și proteine. Poate fi servit la orice masă a zilei, mai ales în perioadele de post.
Pate din linte roșie crudă – rețetă
Ingrediente
• 170 g de linte roșie
• ½ linguriță de sare
• 800 ml de apă
• 2-3 linguri de ulei
Mod de preparare
Lintea se spală bine și se pune la înmuiat în apă. Se lasă peste noapte, iar a doua zis se clătește. Se scurge și se pune într-un blender. Se adaugă apa și sarea și se mixează până rezultă o compoziție fină, fără bucăți de linte.
Puneți uleiul într-o tigaie mai adâncă. Turnați compoziția și fierbeți la foc mediu circa 5 minute. Amestecați continuu. Veți vedea că în scurt timp, compoziția începe să se îngroașe. Când a devenit groasă ca o cremă vârtoasă, se dă focul la minim. Se mai fierbe încă 5 minute.
Cumpără linte roșie decorticată
Transferați-o într-o caserolă rotundă sau dreptunghiulară, unsă cu puțin ulei. Nivelați deasupra și dați-o la frigider. Se lasă 5-6 ore sau peste noapte, ca să se închege.
Compoziția se va transforma într-o masă solidă, ca o gelatină. Se răstoarnă pe o farfurie sau pe un platou.
Cumpără pate de linte roșie la ofertă
Sugestii de servire
Se ia cu cuțitul. Se întinde pe pâine. Unii o taie cubulețe și o servesc ca brânză vegană (tofu).
Am văzut iarăși pe alții că taie această masă de linte felii subțiri și micuțe și le dau printr-o compoziție din făină sau pesmet, apoi le prăjesc. Astfel se obțin niște „fripturi” vegane asemănătoare cărnii.
Acest preparat se poate face și din alte tipuri de leguminoase, precum năut, fasole, soia sau mazăre. Procedura este aceeași: boabele se înmoaie și se mixează.
Compoziția se fierbe până devine pastă, după care se răcește până la solidificare.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de pate din leguminoase, pe care vă recomand să le încercați:
Pate fin de năut cu pătrunjel și usturoi – mai rapid decât rețeta clasică
Pate de mazăre fără ulei – doar 2 ingrediente principale
Pate de post din linte și urzici – la fel de bun ca cel din carne!
Pate de năut cu cimbru și ienibahar – textură fină, gust deosebit
Sursă rețetă: Bucătăria Asenei, Brânză fără lapte, doar un pahar de linte: https://www.youtube.com/watch?v=8zzF5OWZYTk&ab_channel=Asena%27n%C4%B1nMutfa%C4%9F%C4%B1