„Orez” din conopidă cu roșii și usturoi – rețetă de post fără ulei, bună și pentru diabetici

Orezul de conopidă este o alternativă inedită la orezul adevărat. Această denumire vine de la aspectul similar orezului al conopidei mărunțite în robot (albă, granulată).

Conopida călită este deosebit de gustoasă și merită să încercați să o gătiți în acest fel.

Orez din conopida cu rosii si usturoi – reteta de post fara ulei

Imagine cu rol ilustrativ: Orez din conopida cu rosii si usturoi – reteta de post fara ulei

Acest „orez” de conopidă poate fi consumat și de diabetici. Nu crește glicemia și nu are multe calorii. Vă recomand să încercați rețeta cu proxima ocazie.

O puteți prepara cu ulei sau fără, după cum veți vedea în rețeta de mai jos. De asemenea, se pot folosi diferite legume coapte sau călite la un loc cu conopida, precum roșii, ardei, gogoșari, ceapă, rădăcină de țelină, morcov, păstârnac etc.

 Cumpără cartea 

100 de mancaruri de post fara ulei

100 de mancaruri de post fara ulei

„Orez” din conopidă cu roșii și usturoi – rețetă

Ingrediente

• 1 căpățână medie de conopidă
• 1 căpățână de usturoi
• 350 g de roșii cherry
• 1 linguriță de ierburi italiene (vi le recomand e acestea) sau curry 
• 1 linguriță de pătrunjel uscat
• 1 linguriță de sare
• 2 linguri de sos de soia sau sos Tamari (vi-l recomand pe acesta fără aditivi)

Mod de preparare

Tăiați conopida în două, apoi buchețele mici. Spălați-le bine. Vă recomand să le lăsați în apă cu bicarbonat de sodiu (fără aluminiu) 5-10 minute, ca să iasă pesticidele din ele.

 Cumpără bicarbonat de sodiu fără aluminiu 

Bicarbonat de sodiu fara aluminiu oferta

Bicarbonat de sodiu fara aluminiu oferta

Clătiți-le cu apă, scurgeți-le și puneți-le în vasului unui robot cu lama S. Pulsați de câteva ori ca să se mărunțească. Granulele de conopidă trebuie să arate ca boabele mici de orez. Le puteți mărunți mai mici sau mai mari, după preferință.

Spălați roșiile și ștergeți-le de apă. Masați-le cu puțin sos de soia și puneți-le în tava cuptorului. Așezați alături și căpățâna de usturoi.

 Cumpără turmeric măcinat în solniță reutilizabilă 

Turmeric macinat solnita reutilizabila

Turmeric macinat solnita reutilizabila

Dați-le în cuptor la 200 de grade Celsius pentru circa un sfert de oră, sau până când roșiile devin ușor caramelizate. Luați-le din tavă și lăsați usturoiul la copt încă 20 de minute, sau până se înmoaie. Pentru a grăbi procesul, o puteți înveli în hârtie de copt.

Puneți puțină apă într-o cratiță. Adăugați conopida mărunțită și sotați-o timp de 3-5 minute. Amestecați des, să nu se prindă de fund.

Adăugați sarea, condimentele și sosul de soia și amestecați bine. Puneți roșiile și cățeii de usturoi întregi, desfăcuți de coajă.

 Cumpără sos de soia fără aditivi 

Sos Tamari

Sos Tamari

Căliți conopida încă 5 minute, sau până se rumenește ușor. Stingeți focul, acoperiți cratița cu un capac și lăsați mâncarea la „infuzat”, astfel încât aromele legumelor coapte să pătrundă în conopidă și mâncarea să devină mai gustoasă.

 Cumpără sos de soia fără aditivi 

Cele mai delicioase 45 retete de post

Cele mai delicioase 45 retete de post

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete inedite cu conopidă, pe care vă recomand să le încercați:

Mâncărică de conopidă cu cartofi, roșii și ardei
Hummus din conopidă coaptă – un mod gustos de a consuma această legumă anostă!
Salată de conopidă și pătrunjel pentru diabetici
Conopidă în sos de ceapă și mirodenii – rețetă indiană
Lipii dietetice din conopidă, fără făină de grâu

Sursă rețetă: Healty Vegan Eating, Simple roasted garlic and herb cauliflower rice – oil-free: https://www.youtube.com/shorts/B9BKVmpAbY4

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.