Fursecuri ciufulite din 2 mere – rețetă de post, fără zahăr, făină de grâu sau ulei

Am găsit o rețetă foarte simplă de fursecuri, la care m-a atras în primul rând lista de ingrediente. Nu conțin zahăr, făină de grâu sau ulei. Nu au nici lapte sau ouă.

Pot fi incluse și în dietele speciale pentru anumite intoleranțe sau alergii alimentare.

Fursecuri cu mere si ovaz

Imagine cu rol ilustrativ: Fursecuri cu mere si ovaz

Fursecurile se prepară din ovăz și migdale și sunt îndulcite cu exclusiv cu fructe. Din acest motiv, reprezintă o alegere foarte bună ca desert sau gustare pentru copii.

Aceste fursecuri sunt crocante la exterior și moi înăuntru. Pot fi servite între mese ca gustare, în loc de alte ronțăilei nesănătoase, sau pot fi luate la pachet.

Fursecuri ciufulite din mere și ovăz – rețetă

Ingrediente

• 2 mere
• 6 curmale (vi le recomand pe acestea)
• 1 lingură de suc de lămâie
• 100 g de fulgi de ovăz (vi-i recomand pe aceștia fără gluten)
• 150 g de migdale (vi le recomand pe acestea crude, la ofertă)
• 60 ml de apă sau lapte vegetal
mirodenii, după gust

Mod de preparare

Măcinați mai întâi fulgii de ovăz, cu ajutorul unui blender sau robot de bucătărie. Trebuie să-i transformați în făină (nu neapărat foarte fină).

Măcinați apoi migdalele, tot în blender. Puneți-le într-un bol și adăugați mirodeniile. Amestecați bine cu un tel.

 Cumpără migdale crude la ofertă 

Pachet Migdale Crude

Pachet Migdale Crude

Curățați merele de coajă dacă nu sunt bio. Tăiați-le cubulețe și puneți-le în vasul aceluiși blender sau robot de bucătărie.

Adăugați curmalele, apa și sucul de lămâie. Mixați bine, până când fructele se pulverizează complet. Trebuie să obțineți o compoziție fină.

Turnați-o peste ovăz și migdale. Amestecați bine. Aluatul trebuie să fie moale. Dacă însă este prea lichid, mai adăugați ovăz. Depinde de cât de zemoase sunt merele pe care le folosiți.

 Cumpără migdale crude la ofertă 

Fulgi de ovaz fara gluten

Fulgi de ovaz fara gluten

Umeziți palmele cu apă și modelați compoziția în bile mici sau medii, după preferință. Așezați-le în tava întinsă a cuptorului, tapetată cu hârtie de copt.

Dați tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru circa 20 de minute. Verificați-le pe talpă după un sfert de oră să vedeți dacă s-au copt. Sunt gata când au devenit ușor rumene. Aveți grijă să nu le ardeți.

Note și sugestii

Fulgii de ovăz pot fi înlocuiți cu făină de ovăz, iar migdalele măcinate cu făină de migdale. Merele pot fi înlocuite cu alte fructe moi pasate, precum pere, prune, caise, piersici etc.

 Cumpără făină de migdale la ofertă 

Faina de migdale la oferta

Faina de migdale la oferta

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de fursecuri cu mere, pe care vă recomand să le încercați:

Fursecuri din mere și orez – fără zahăr, gluten, ouă sau lactoză
Fursecuri din mere și nuci – fără făină, zahăr, ouă, lactate
Fursecuri de post din mere și ovăz (fără zahăr)
Fursecuri de toamnă, cu mere și scorțișoară

Sursă rețetă: Epic Mint Leaves, Super healthy breakfast apple energy balls: https://www.youtube.com/shorts/2F4Dw3lOBPk

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.