Năut crocant în ciocolată – copt la cuptor
Ați făcut vreodată năut la cuptor? Unii l-au încercat și au rămas surprinși de textura lui crocantă și gustoasă.
O idee și mai bună este să îmbrăcăm boabele de năut în ciocolată. Rețeta de mai jos este inedită, simplă și foarte reușită.

Naut crocant in ciocolata
În mod surprinzător, nu veți avea nevoie de ciocolată. Glazura se prepară din pudră de cacao.
Năutul crocant în ciocolată este o gustare pentru momentele de foame dintre mese. Chiar dacă este dulce, nu conține zahăr rafinat.
Datorită fibrelor, potolește senzația de foame. Această gustare ne poate aduce în dietă în jur de 22 de proteine vegetale de calitate. Furnizează de asemenea fibre și antioxidanți.
Năut crocant în ciocolată – rețetă
Ingrediente
• 1 conservă de năut fiert (vi-l recomand pe acesta la ofertă)
• 1 lingură de semințe de susan (vi le recomand pe acestea)
• 2 linguri de pudră de cacao (v-o recomand pe aceasta crudă)
• 2 linguri de sirop de arțar (vi-l recomand pe acesta)
Mod de preparare
Într-un bol încăpător, puneți pudra de cacao, semințele de susan și siropul de arțar. Amestecați-le bine. Trebuie să obțineți o compoziție grosuță, ca o cremă.
Scurgeți conserva de năut și răsturnați boabele într-o sită. Clătiți-le sub jet de apă rece. Scurgeți-le bine și adăugați-le peste crema de cacao. Amestecați bine, astfel încât boabele de năut să se acopere bine cu ciocolată.
Tapetați tava întinsă a cuptorului cu hârtie de copt. Răsturnați boabele de năut în tavă și înșirați-le într-un singur strat. Dați tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru circa 25 de minute.
Veți vedea că boabele de năut sunt gata când s-au uscat bine. Transferați-le într-o pungă de hârtie, ca să se mențină crocante.
Note și sugestii
Acest năut crocant în ciocolată poate fi o gustare bună și pentru copii dacă înlocuiți pudra de cacao cu pudră de roșcove. De asemenea, siropul de arțar poate fi înlocuit cu sirop de curmale sau sirop de agave.
Cumpără pachet sirop curmale și agave
Susanul nu este obligatoriu, însă contribuie și mai mult la textura crocantă a boabelor de năut. În plus, este bogat în nutrienți.
În crema de ciocolată se pot adăuga și alte ingrediente, precum unt de arahide sau tahini.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete inedite cu năut, pe care vă recomand să le încercați:
Trufe de ciocolată din năut, fără zahăr – incredibil de bune!
Cum să transformi o conservă de năut în fursecuri delicioase – fără zahăr, gluten, lactoză, ouă
Negresă din năut – desert sănătos de post, fără zahăr, făină, ulei
Pate fin de năut cu pătrunjel și usturoi – mai rapid decât rețeta clasică
Tartă de post din năut cu roșii și ardei – fără gluten, fără ulei
Surse rețetă: Epic Mint Leaves, Crunchy roasted chocolate chickpeas snack – vegan recipes: https://www.youtube.com/watch?v=Mgn5hklmS6w&ab_channel=EpicMintLeaves