Budincă de orez cu scorțișoară la cuptor din 3 ingrediente – fără zahăr, ouă, lactoză sau ulei
Un desert excelent pentru adulți și copii deopotrivă este această budincă de orez cu scorțișoară. Se coace în cuptor, fără fierbere pe aragaz în prealabil.
Veți îndrăgi această rețetă deoarece este foarte simplă. Are doar 3 ingrediente principale: orez, lapte și curmale.
Autorul recomandă un orez cu bob scurt sau orez rotund, nu cu bobul lung. Pe piață există un orez special pentru lapte sau deserturi.
Cumpără orez brun cu bob rotund
La capitolul lapte vegetal puteți folosi orice aveți la îndemână, preferabil un sortiment fără zahăr și ulei. Laptele de cocos este o alegere bună, deoarece este gras, cremos și dulceag la gust.
Cumpără băutură de cocos fără zahăr
Atunci când fierbem orezul direct în cuptor, acesta se transformă într-o budincă delicioasă. Autorul spune că această budincă seamănă la gust cu rulourile cu scorțișoară.
Dacă nu vă place scorțișoara, o puteți exclude sau înlocui cu altă mirodenie. Sau puteți folosi puțină pudră de cacao sau de roșcove.
Budincă de orez cu scorțișoară la cuptor – rețetă
Ingrediente
• 100 g de orez cu bob rotund (vi-l recomand pe acesta ecologic)
• 720 ml de lapte vegetal
• 6 curmale (vi le recomand pe acestea fără aditivi)
• 1 linguriță de scorțișoară (v-o recomand pe aceasta autentică)
Mod de preparare
Spălați orezul în mai multe ape. Scurgeți-l și puneți-l într-o crăticioară sau alt vas termorezistent.
Turnați laptele într-un blender. Adăugați curmalele și scorțișoara. Se poate pune și puțină sare. Mixați bine, până când curmalele se pulverizează complet.
În cazul în care curmalele voastre nu sunt moi, ci destul de uscate, vă recomand să le hidratați 30 de minute în laptele încălzit și apoi să le mixați.
Sau puteți folosi câteva linguri de pastă de curmale. Turnați amestecul de lapte, curmale și scorțișoară peste orez. Amestecați bine și dați vasul în cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius.
Orezul se gătește la foc mic timp de 1 ½ ore. În acest interval, orezul va absorbi laptele și se va închega. Veți vedea că la suprafață formează o pojghiță maronie, ca la budincă.
Cumpără scorțișoară autentică la ofertă
Tind să cred că rețeta ar putea fi făcută și în friteuza cu aer cald, într-un timp mai scurt decât la cuptor. Trebuie încercat.
Această budincă de orez și scorțișoară poate fi servită atât caldă, cât și rece, de la frigider. Este delicioasă în ambele variante. Se pot presăra deasupra și câteva nuci, alune de pădure sau fulgi de migdale, pentru un plus de fibre și proteine.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete inedite cu orez, pe care vă recomand să le încercați:
Nu arunca resturile de orez de prin frigider! Transformă-le într-o cremă de ciocolată delicioasă!
Orez integral cu roșii și ardei – mâncare de post hrănitoare și sățioasă
Maioneză de post din orez fiert, cu doar 1 lingură de ulei
Bulgărași din orez și fulgi de cocos – desert rapid și sănătos, fără zahăr, lactoză, ulei, gluten
Sursă rețetă: Epic Mint Leaves, Easy rice pudding tastes like cinnamon rolls: https://www.youtube.com/watch?v=vKe7Ggab_4c&ab_channel=EpicMintLeaves