Bomboane din biscuiți și nuci – fără zahăr rafinat sau lactate

Un desert potrivit pentru cei mici și ce mari deopotrivă sunt aceste bomboane din biscuiți și nuci. Se prepară foarte repede, din ingrediente ușor de găsit la magazinele în apropierea casei.

Nu conțin lactate, ouă sau zahăr rafinat. Se fac la rece, fără coacere.

Bomboane cu cacao

Bomboane cu cacao

Pot fi incluse în dietele vegane sau consumate în zilele de post. Dacă aveți intoleranță la gluten, puteți folosi biscuiți fără gluten.

Mierea poate fi înlocuită cu sirop de curmale, sirop de arațar sau de agave. Uleiul de cocos este obligatoriu, deoarece acesta face bomboanele mai ferme.

 Cumpără cartea 

100 de prajituri fara zahar

100 de prajituri fara zahar

Bomboane din biscuiți și nuci – rețetă

Ingrediente

• 200 g de biscuiți de post
• 150 g de nucă măcinată
• 1 lingură de pudră de cacao (v-o recomand pe aceasta crudă)
• 5 linguri de ulei de cocos (vi-l recomand pe acesta dezodorizat)
• 6 linguri de miere
• 10 linguri de apă, suc de fructe sau lapte vegetal
• 1 linguriță de esență de rom
• fulgi de cocos pentru decor

Mod de preparare

Biscuiții se macină prin râșnița electrică de cafea, prin robot sau cu ajutorul răzătoarei ori a unui sucitor. Biscuiții măcinați se pun într-un bol.

Se adaugă apoi miezul de nucă măcinat fin. Se pune pudra de cacao și se amestecă bine, cu un tel.

Separat, se omogenizează apa cu mierea, esența de rom și uleiul de cocos. Amestecul lichid se adaugă peste ingredientele uscate și se omogenizează.

 Cumpără cacao 

Cacao Pulbere Raw Ecologica

Cacao Pulbere Raw Ecologica

În cazul în care pasta obținută este prea tare, mai adăugați apă. Dacă este prea moale, mai adăugați biscuiți măcinați.

Ajustați aceste două ingrediente pentru a obține o compoziție modelabilă. Se ia câte o bucățică de compoziție și se modelează între palme într-o bilă.

 Cumpără ulei de cocos dezodorizat 

Ulei de Cocos Dezodorizat pentru Gatit

Ulei de Cocos Dezodorizat pentru Gatit

Bomboanele pot fi mai mici sau mai mari. Se dau la final prin fulgi de cocos, nucă măcinată sau pudră de cacao ori carob.

Păstrați bomboanele într-un bol din sticlă, la frigider. Rezistă până la 10 zile sau chiar mai mult. Pot fi servite ca desert sau gustare.

 Cumpără cartea 

100 de Prajituri si deserturi de post

100 de Prajituri si deserturi de post

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de bomboane asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:

Bomboane de ciocolată cu un ingredient-surpriză
Bomboane din tahini și cacao – gustare dulce fără zahăr
Bomboane din cacao – desert la rece fără zahăr, făină, ulei, lactoză
Bomboane crocante, din ciocolată neagră și susan – o combinație cuceritoare!

Sursă rețetă: Bomboane din biscuiți, 100 de Prăjituri și Deserturi de Post, Editura Ortodoxia, București, pp. 7-8

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.