Biscuiți crocanți cu ovăz și alune – rețetă simplă de post
Dacă vă plac biscuiții, fursecurile, grisinile și ronțăielile în general, vă îndemn să încercați să faceți aceste produse în casă.
Cele din comerț sunt pline de E-uri și conțin foarte mult zahăr, îndulcitori nocivi și grăsimi procesate.

Biscuiti crocanti cu ovaz si alune
Biscuiții crocanți cu ovăz și alune pe care îi veți găsiți mai jos sunt făcuți după o rețetă inspirată de aici.
Eu am modificat puțin ingredientele, în funcție de ce aveam în casă. Dacă aveți alergie la alune sau arahide, folosiți nuci sau migdale.

Biscuiti cu ovaz si alune de post
Iar dacă vreți ca acești biscuiți să nu aibă deloc zahăr, folosiți eritritol pe post de îndulcitor. Acesta are zero calorii și nu crește glicemia. Poate fi folosit în diabet și în curele de slăbire.
Biscuiți crocanți cu ovăz și alune – rețetă
Ingrediente
• 100 g de fulgi de ovăz (vi-i recomand pe aceștia fără gluten)
• 50 g de făină
• 90 g de alune
• 50 g de zahăr de cocos (vi-l recomand pe acesta la ofertă)
• 20 g de pudră de roșcove (v-o recomand pe aceasta la ofertă)
• 70 ml apă
• 40 ml ulei
• 1 linguriță de miere
• 1 linguriță de scorțișoară (v-o recomand e aceasta autentică)
Mod de preparare
Măcinați fulgii de ovăz sub formă de făină. Puteți folosi râșnița electrică de cafea sau un robot de bucătărie. Măcinați și alunele, dar nu foarte fin, ci grosier, ca să se simtă textura.

Aluat biscuiti crocanti cu ovaz si alune
Amestecați toate ingredientele uscate într-un bol: făina de ovăz, alunele măcinate, făina de grâu, pudra de roșcove, scorțișoara și zahărul de cocos.
Cumpără fulgi de ovăz fără gluten
Adăugați uleiul, mierea și apa și amestecați la început cu o lingură, apoi cu mâna. Cantitatea de apă se ajustează în funcție de rezultat. Trebuie să obțineți un aluat ferm, ușor lipicios, care poate fi modelat.
Cumpără zahăr de cocos la ofertă
Luați câte o bucățică de aluat și modelați-o sub formă de bilă. Aplatizați-o între palme pentru a obține biscuiți ca niște fursecuri. Dacă vreți, puteți să îi presați cu o furculiță, pentru a crea un model de linii.
Eu am copt biscuiții în friteuza cu aer cald, la temperatura de 170-180 de grade Celsius. Când se rumenesc pe o parte, întoarceți-i.

Biscuiti crocanti cu ovaz si alune de post
Durează circa 10-15 minute pe fiecare parte. După răcire devin mai tari, ceea ce îi face delicioși.

Fursecuri cu ovaz si alune de post
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de biscuiți de casă, pe care vă recomand să le încercați:
Biscuiți sărați din ovăz – textură crocantă
Biscuiți „populari” cu ovăz – fără zahăr și fără ulei rafinat
Biscuiți crocanți de post cu rom – făcuți cu borș
Biscuiți crocanți cu ovăz, năut și nuci – rețetă de post fără zahăr și făină de grâu
Sursă rețetă: E-Rețete.ro, Fursecuri de post: https://www.e-retete.ro/retete/fursecuri-de-post