Sote de spanac cu cartofi și usturoi – mâncare de post din bucătăria croată

Acest sote de spanac, cartofi și usturoi va fi o surpriză plăcută pentru mulți dintre voi, dacă îl veți încerca.

Este un preparat de post foarte gustos, de care se vor bucura atât cei mari, cât și cei mici.

Sote de spanac cu cartofi și usturoi

Imagine cu rol ilustrativ: Sote de spanac cu cartofi și usturoi

Poate fi servit ca fel principal, sau ca garnitură, mai ales la pește. Rețeta provine din bucătăria croată.

 Cumpără cartea 

Cele mai delicioase 45 retete de post

Cele mai delicioase 45 retete de post

 Sote de spanac cu cartofi și usturoi – rețetă

Ingrediente

• ½ kg de spanac
• 3 cartofi
• 6 căței de usturoi
• 50 ml de ulei
• sare, piper, condimente după gust

Mod de preparare

Mai întâi trebuie să fierbeți cartofii. Aceștia se curăță de coajă și se taie cuburi. Se pun la fiert într-o cratiță cu apă și sare.

Când furculița pătrunde bine prin ei înseamnă că sunt gata. Pasul următor este să adăugați spanacul. Dacă folosiți spanac proasptă, spălați-l bine și tăiați-l bucăți. Dacă aveți spanac congelat, se pune direct în cratiță. Fierbeți spanacul circa 5 minute.

 Cumpără cartea 

100 de mancaruri de post fara ulei

100 de mancaruri de post fara ulei

Între timp, curățați 3 căței de usturoi și treceți-i prin zdrobitor. Pasta obținută se amestecă apoi cu 20 ml de ulei, adăugat în fir, ca la maioneză. Veți obține o pastă similară maionezei.

Restul de 30 ml de ulei se pune într-o tigaie. Se adaugă restul de usturoi tăiat felii sau tocat mărunt. Se pune pe foc și se călește puțin.

Scurgeți cartofii și spanac de apa în care au fiert și puneți-le în tigaie, peste usturoi. Amestecați ușor. Adăugați sare și piper, după gust. Căliți legumele circa 5 minute, amestecând ocazional să nu se prindă.

Cu o lingură de lemn se sfărâmă o parte din cartofi. Aceștia vor lega mâncarea și o vor face mai cremoasă.

 Cumpără cartea 

Bucate si preparate de post

Bucate si preparate de post

La final se adaugă „maioneza de usturoi” și se amestecă totul foarte bine. Se mai lasă 2 minute pe foc, apoi se închide aragazul.

Mâncarea de spanac și cartofi este gata. Se servește caldă, cu pâine, sau mămăligă. Merge și goală. Deși are un gust aromat de usturoi, o puteți consuma cu murături.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:

Cartofi cu ceapă, ardei și porumb la tigaie – fără ulei
Chiftele din broccoli și cartofi, la cuptor – rețetă de post, fără gluten
Mâncărică de broccoli și cartofi – rețetă de post
Plăcintă de post cu spanac și roșii (fără făină și gluten)
Salată de cartofi cu porumb și ardei, fără ulei

Sursă rețetă: E-Rețete.ro Spanac și cartofi sote: https://www.e-retete.ro/retete/spanac-si-cartofi-sote

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.