Bomboane de ciocolată cu un ingredient-surpriză
Aceste bomboane de ciocolată sunt un desert sau o gustare rapidă pentru membrii familiei sau pentru invitați.
Nimeni nu va ghici din ce le-ați făcut. Nici vouă nu vă va fi ușor să credeți că ați folosit fasole.
Dulciurile din leguminoase – precum fasole sau năut – cresc tot mai mult în popularitate. Mascate corect, cu ingredientele potrivite, acestea pot fi incluse cu succes în diferite rețete.
Fac o pereche bună în mod deosebit cu ciocolata sau pudra de cacao. Din fasole se pot obține creme tartinabile, bomboane sau alte deserturi delicioase, bogate în fibre și proteine. Datorită nutrienților pe care îi conțin, sunt hrănitoare și sățioase.
Au un gust intens de ciocolată, nu conțin gluten, lactoză sau ouă. În orice caz, veți găsi la finalul articolului sugestii de înlocuire a ingredientelor.
Cuprins
Bomboane de ciocolată din fasole – rețetă
Ingrediente
• 240 g de fasole neagră fiartă (v-o recomand pe aceasta, ecologică)
• 100 g de fulgi de ovăz (vi-i recomand pe aceștia fără gluten)
• 30 g de făină de migdale (v-o recomand pe aceasta)
• 20 g de cacao
• 100 g de unt de arahide (vi-l recomand pe acesta fără zahăr și ulei de palmier)
• 70 g de zahăr de curmale (vi-l recomand pe acesta)
• 265 g de lapte vegetal
• 65 g de ciocolată (v-o recomand pe aceasta fără zahăr)
• ½ linguriță de sare
• coajă rasă de portocală (v-o recomand e aceasta ecologică)
Mod de preparare
Puneți fulgii de ovăz într-un ibric și turnați peste ei laptele. Aduceți la punctul de fierbere și stingeți focul. Lăsați apoi ovăzul la înmuiat câteva minute.
Turnați conserva de fasole într-o sită și clătiți-o sub jet de apă rece. Scurgeți-o bine de apă și puneți boabele de fasole într-un bol.
Adăugați untul de arahide, făina de migdale, pudra de cacao, zahărul, amestecul de ovăz și lapte și pasați totul bine cu instrumentul de piure. Sau puteți folosi blenderul manual. Pasta rezultată nu trebuie să fie foarte fină.
La final se adaugă coaja rasă de portocală și ciocolata topită la bain-marie. Amestecați totul foarte bine.
Dacă pasta este prea moale sau lipicioasă și nu puteți lucra cu ea, lăsați-o să stea în frigider câteva minute, să se mai întărească puțin.
Se modelează între palme sub formă de bile, mai mici sau mai mari, după preferință. Bomboanele formate se dau la frigider și se lasă minim o oră înainte de a le servi, ca să devină mai ferme și mai aromate.
Cumpără coajă de lămâie și portocală ecologică
Note și sugestii
Fasolea poate fi de orice fel, nu numai decât neagră. Poate fi înlocuită de asemenea cu năut fiert.
Untul de arahide poate fi înlocuit cu unt de migdale sau tahini. Zahărul de curmale poate fi înlocuit cu eritritol, stevia sau green sugar, după gust. Acești îndulcitori nu au calorii și nu cresc glicemia.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:
Bomboane din cacao – desert la rece fără zahăr, făină, ulei, lactoză
Bomboane din tahini și cacao – gustare dulce fără zahăr
Bomboane din nucă și miere – desert rapid la rece
Sursă rețetă: Nele Liivlaid, Black beans bliss balls: a delicious nutty chocolate delight, Nutriplanet: https://www.nutriplanet.org/2024/11/black-bean-bliss-balls/