Supă cremă de broccoli – mâncare de post, fără ulei
O rețetă simplă de supă, pe care o recomand tuturor să o încerce în vremea posturilor de peste an, este această supă de broccoli.
Ea conține de fapt mai multe legume, însă cantitativ, predomină broccoli, care este un super-aliment.
Atât în Postul Paștelui, cât și în Postul Crăciunului sunt multe zile din cursul săptămânii în care se mănâncă fără ulei.
Supa cremă de broccoli prezentată mai jos nu are deloc ulei, nici prăjeală de vreun fel. Legumele se fierb direct în apă, după care se dau prin robot sau blender.
Fără îndoială, este o mâncare cât se poate de dietetică și sănătoasă. Se găsește într-o carte numită „100 de Mâncăruri de post fără ulei”.
Cuprins
Supă-cremă de broccoli fără ulei – rețetă
Ingrediente
• ½ kg de broccoli
• 2 morcovi
• 1 gulie
• ¼ rădăcină de țelină
• 1 tulpină de praz
• 1 ceapă
• 1 ardei gras verde
• sare, mirodenii după gust
Mod de preparare
Curățați, spălați și tăiați toate legumele bucăți medii.
Puneți-le într-o cratiță cu 2,5 litri de apă, fără broccoli. Așezați vasul pe aragaz. Fierbeți legumele la foc redus până sunt aproape înmuiate.
Adăugați buchețelele de broccoli, sare și piper. Fierbeți legumele încă 10-15 minute, sau până când broccoli este bine pătruns.
Legumele fierte se scot cu o spumieră într-un bol. Se lasă la răcorit, apoi se pun în vasul unui blender sau robot de bucătărie.
Se adaugă 1 ½ căni de supă (apa în care au fiert legumele) și se mixează. Trebuie să obțineți o supă cremoasă, fină.
Ajustați cantitatea de supă (lichid) adăugat în funcție de cum vrei să fie consistența supei – mai groasă sau mai subțire.
Supa-cremă de broccoli se servește caldă, cu crutoane din pâine sau năut. Dacă aveți musafiri și vreți să îi dați un aspect mai deosebit, adăugați 1-2 linguri de smântână de caju sau cremă de cocos. Aceasta va aduce de asemenea un plus de grăsimi care compensează pentru lipsa uleiului din rețetă.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de supă-cremă, pe care vă recomand să le încercați:
Supă cremă de dovlecei – o rețetă rapidă, gustoasă și sănătoasă
Supă crema de roșii și morcov, fără ulei, fără fierbere – grozavă pentru zilele caniculare!
Supă-cremă de dovleac, morcov și turmeric
Supă-cremă de avocado și broccoli
Supă-cremă din conopidă – o rețetă de post delicioasă și anticancer
Sursă rețetă: Supă cremă de broccoli, 100 de Mâncăruri de post fără ulei, Editura Doxologia, București, p. 5