Brioșe de post cu dovleac – fără zahăr, făină, ulei

Aceste brioșe cu dovleac sunt hrănitoare, sănătoase și bune la gust. Tot mai rar găsim aceste atribute la un desert din zilele noastre.

Chiar dacă sunt de post, pot fi servite și ca mic-dejun sau pachețel, deoarece sunt bogate în fibre care dau sațietate.

Briose de post cu dovleac

Imagine cu rol ilustrativ: Briose de post cu dovleac

Mi-a plăcut ideea acestei rețete deoarece nu se folosește zahăr rafinat, făină de grâu și nici măcar ulei.

Cumpără cartea

100 de mancaruri de post fara ulei

Brioșe de post cu dovleac – rețetă

Ingrediente (pentru 12 brioșe)

• 250 g de piure de dovleac
• 2 linguri de semințe de in
• 4 linguri de apă
• 125 ml lapte vegetal
• 200 g de sirop de curmale
• 1 lingură de oțet de mere
• 1 ½ lingurițe de vanilie
• 200-220 g de făină de ovăz (v-o recomand pe aceasta fără gluten)
• 150 g de făină de migdale (v-o recomand pe aceasta)
• ½ linguriță de bicarbonat de sodiu
• ¼ linguriță de sare
• 1 ½ linguriță de scorțișoară
• ½ linguriță de ghimbir măcinat
• 1 vârf de cuțit de cuișoare
• opțional: bucăți de ciocolată, nuci sau stafide

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Amestecați ingredientele uscate într-un bol, cu un tel. Separat, amestecați ingredientele umede și adăugați-le la cele uscate.

Omogenizați compoziția și distribuiți-o în formele de brioșe. Dacă folosiți o tavă cu forme din silicon, nu mai treuie să le ungeți cu ulei.

 Cumpără făină de ovăz fără gluten 

Faina de Ovaz fara Gluten Niavis

Faina de Ovaz fara Gluten Niavis

Umpleți formele pe trei sferturi. Decorați brioșele cu bucăți de ciocolată, nuci mărunțite sau stafide. Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru circa 30 de minute. Verificați-le cu o scobitoare dacă sunt coapte, după circa 20 de minute.

Cumpără cartea

100 de prajituri fara zahar

100 de prajituri fara zahar

Note și sugestii

Piureul de dovleac se obține din dovleac fiert sau copt și pasat fin cu blenderul. Sau puteți folosi gem de dovleac.

  Cumpără dulceață de dovleac 

Gem de dovleac cu mirodenii

Gem de dovleac cu mirodenii

Dacă nu vă place gustul de dovleac, puteți folosi mere, pere, prune, piersici, banane sau alte fructe moi și pasate.

În cazul în care nu aveți voie să consumați zahăr, înlocuiți siropul de curmale cu un îndulcitor care nu crește glicemia, precum: stevia, green sugar sau eritritol. În acest caz va trebui să adăugați mai mult lichid (ex. dovleac sau lapte).

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de brioșe, pe care vă recomand să le încercați:

Brioșe îndulcite natural 100% – fără zahăr, făină sau ulei!
Brioșe fără gluten și fără zahăr – 7 rețete simple, pe care să le notezi în caietul cu rețete
Brioșe din banane – fără zahăr, ulei, făină

Sursă rețetă: Healthy Vegan Eating, Simple pumkin cake & muffins oil-free, gluten-free, refined sugar-free: https://www.youtube.com/watch?v=SPqKumjNJlA&ab_channel=HealthyVeganEating

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.