Brioșe fragede cu mere – fără zahăr și gluten
Dacă vă doriți un dulce rapid, vă recomand aceste brioșe cu mere. Compoziția se prepară în câteva minute, fiindcă totul se face la robot.
Surpriza acestei rețete este că nu conține făină de grâu sau zahăr rafinat. Este un desert potrivit pentru adulții și copiii cu intoleranță la gluten și lactoză.
În ciuda faptului că nu conțin făină de grâu, brioșele sunt moi, fragede și aromate. La finalul articolului veți găsi câteva sugestii de înlocuire a ingredientelor.
Cuprins
Brioșe de post cu mere – rețetă
Dacă aveți diabet sau țineți un regim fără zahăr, folosiți un îndulcitor non-caloric, care nu crește glicemia, precum: stevia, green sugar sau eritritol.
Ingrediente
• 1 măr
• 1 linguriță de scorțișoară (v-o recomand pe aceasta autentică, la ofertă)
• 60 g de ou fără coajă (cca 1 ou mare)
• 50 g de făină de orez (v-o recomand pe aceasta integrală)
• 20 g de zahăr de cocos (vi-l recomand pe acesta)
• 40 g de ulei
• coajă de portocală rasă (v-o recomand pe aceasta naturală, la ofertă)
• 3 g de praf de copt (vi-l recomand pe acesta fără gluten)
Mod de preparare
Pregătiți tava în care veți coace brioșele. Dacă aveți forme din silicon, nu mai este nevoie să le ungeți cu ulei.
Curățați mărul de coajă și tăiați-l cubulețe mici. Adăugați scorțișoara și amestecați bine cu o lingură.
Puneți oul în vasul robotului cu lama S. Adăugați uleiul și zahărul de cocos și mixați. Adăugați apoi ingredientele uscate: făina de orez, praful de copt și coaja de portocală. Mixați din nou, până rezultă o compoziție fină.
Cumpără tavă cu forme de brioșe
Puneți 2-3 linguri de compoziție în forma de brioșă, adăugați câteva cubulețe de mere și completați cu compoziție deasupra (cca. 1-2 linguri).
Stratul de mere va fi astfel în centrul brioșelor. Se mai pot adăuga câteva mere și deasupra, pentru aspect.
Cumpără tavă cu forme de brioșe
După ce ați umplut formele cu toată compoziția, dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru circa 20 de minute.
Le puteți servi ca desert sau ca gustare. Pot fi luate și la serviciu sau la școală. Se pot prepara de cu seară pentru a le avea gata dimineață.
Cumpără amestec pentru brioșe fără zahăr și gluten
Note și sugestii
Este important să mixați compoziția în robot, pentru ca brioșele să capete o textură mai aerată și moale. Iar făina de orez trebuie să fie fină. Aceasta poate fi înlocuită cu făină de hrișcă sau făină de năut.
Cubulețele de merele pot fi înlocuite cu alte fructe, precum bucăți de pere, banane, prune proaspete, caise, piersici. Sau puteți folosi gem de mere sau alte fructe.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de brioșe fără zahăr, pe care vă recomand să le încercați:
Brioșe dietetice cu vanilie – zero grame de carbohidrați și zahăr!
Ai 2 banane și 2 ouă? Fă aceste brioșe rapide fără zahăr, făină sau ulei – din 3 ingrediente!
Brioșe îndulcite natural 100% – fără zahăr, făină sau ulei!
Brioșe fără zahăr și făină de grâu – rețetă pentru diabet, slăbit, dieta ketogenică
Brioșe fără gluten și fără zahăr – 7 rețete simple, pe care să le notezi în caietul cu rețete
Sursă rețetă: Senza Buono, Dolci alle mele non banali senza glutine: https://www.instagram.com/p/DCUdM78oHql/