Pastă de morcovi și brânză – aperitiv rapid și delicios, din 3 ingrediente

Această pastă de morcovi și brânză se prepară în câteva minute. O puteți pregăti de seara pentru dimineața. Este ideală pentru tartine sau chiar aperitive la o masă mai specială.

Furnizează proteine, fibre, vitamine și minerale. Este hrănitare, sățioasă și dătătoare de energie.

Pasta de morcovi si branza

Pasta de morcovi si branza

Este posibil să le placă și celor mici, mai ales datorită culorii vibrante și a gustului de brânză topită. Ar fi ideal ca mămicile să reușească includerea mai multor legume în alimentația celor mici.

Morcovii abundă în fibre, antioxidanți și vitamine valoroase sănătății. Sunt o sursă excelentă de carotenoizi.

O recenzie relevantă, realizată pe 1329 de studii și 30 de meta-analize, a arătat că morcovul deține proprietăți terapeutice și profilactice importante.

 Cumpără ulei de morcov 

Ulei de Morcov

Ulei de Morcov

Consumul de morcov a fost asociat cu un risc mai mic de numeroase tipuri de cancere: mamar, pulmonar, pancrreatic, gastric, urotelial, cancer de cap, gât și prostată. Carotenizii scad riscul de fracturi, cataractă asociată cu vârsta, arsuri solare și Alzheimer.

Dacă nu vă încântă ideea de a adăuga brânză în această pastă, puteți folosi doar maioneză (creșteți cantitatea).

 Cumpără cartea 

100 de mancaruri de post fara ulei

100 de mancaruri de post fara ulei

Aperitiv din morcov – rețetă

Ingrediente

• 1 morcov
• 1 ceapă
• 100 g de brânză topită
• opțional: 1 lingură de maioneză

Mod de preparare

Curățați morcovul de coajă și tăiați-l rondele. Fierbeți-le în apă cu sare până se înmoaie complet. Scurgeți-le de apă și puneți-le în vasul unui mini-robot de bucătărie sau tocător.

Tocați ceapa mărunt și căliți-o câteva minute. Adăugați ceapa călită peste morcovi și mixați până rezultă o pastă.

Adăugați brânza topită tăiată bucăți și maioneza. Mixați din nou pentru omogenizare. Transferați pasta într-un bol. Adăugați sare și condimente, după gust.

Pasta de morcovi este gata. O puteți servi imediat – pe pâine prăjită, crackers sau cu bastoașe din legume crude (dovlecel, castravete, apio, ardei kapia), cu roșii sau salate de verdețuri.

 Cumpără cartea 

Codul diabetului. Carte de bucate

Codul diabetului. Carte de bucate

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete inedite cu morovi, pe care vă recomand să le încercați:

Salată de morcovi – fără ulei sau maioneză
Prăjitură cu morcovi de post, super-fragedă (fără mult zahăr și ulei)
Salată turcească de morcovi căliți, cu iaurt și usturoi
Brioșe-aperitiv cu morcovi, fără făină – din 4 ingrediente banale!
Salată de morcovi cu iaurt, nuci și usturoi

Surse articol:

1. Lecker mit Anastasiya Zefirka, Tartină ieftină de morcov cu doar 3 ingrediente: https://www.youtube.com/watch?v=6HcObpFTWDw&ab_channel=LeckermitAnastasiyaZefirka
2. Yi X, Li J, Liao D, Peng G, Zheng X, Xu H, Zhang T, Ai J. Carrot and carotene and multiple health outcomes: an umbrella review of the evidence. J Sci Food Agric. 2023 Mar 30;103(5):2251-2261. doi: 10.1002/jsfa.12425. Epub 2023 Jan 17. PMID: 36600678.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.