Dovleac pane fără ou, cu pesmet fără gluten
Nu doar dovleceii și vinetele pot fi făcute pane, ci și dovleacul. Cu siguranță mulți dintre voi nu ați mai mâncat dovleac în această formă.
Pe site-ul nostru veți găsi numeroase rețete cu dovleac, inclusiv rețete savuroase, precum chiftele.
Cuprins
Dovleac pane de post – rețetă
Pentru această rețetă de dovleac pane aveți nevoie de un dovleac mic și lung, care să fie mai îngust. Feliile nu trebuie să fie foarte mari, ci potrivite.
Ingrediente
• 11 felii de dovleac mic
• 50 g de făină de năut (v-o recomand pe aceasta la preț bun)
• 125 ml de apă
• 1 cățel de usturoi
• 3 lingurițe de oregano
• ¼ linguriță de piper
• 1 linguriță de turmeric măcinat (vi-l recomand pe acesta ecologic)
• 1 linguriță de chimion măcinat
Ingrediente pentru pesmet
• 70 g de fulgi de ovăz fără gluten (vi-i recomand pe aceștia)
• 90 g de semințe de susan (vi le recomand pe acestea integrale)
• 1 linguriță de sare
Mod de preparare
Curățați dovleacul de coajă și tăiați-l felii cu o grosime de circa 0,5 cm.
Pregătiți pesmetul. Puneți fulgii de ovăz și semințele de susan într-un mic robot sau blender. Mixați câteva secunde, pentru a le mărunți puțin (nu le transformați complet în făină).
Cumpără fulgi de ovăz fără gluten
Transferați amestecul într-o tigaie antiaderentă și așezați-o pe aragaz la foc mic. Căliți ovăzul și susanul circa 5 minute, amestecând constant, ca să nu se ardă. Scopul este să le uscați puțin. Transferați amestecul într-un bol. Adăugați sarea și mirodenii, după gust. Amestecați bine cu o lingură.
Pregătiți acum compoziția prin care veți da feliile de dovleac. Amestecați într-un bol făina de năut cu apa. Adăugați usturoiul tocat mărunt și mirodeniile. Dacă aveți intoleranță la gluten, vă recomand această făină de năut fără gluten.
Ungeți tigaia cu puțin ulei. Dați feliile de dovleac prin compoziția de făină și treceți-le prin pesmet. Acoperiți-le pe ambele părți și scuturați excesul.
Cumpără fulgi de ovăz fără gluten
Așezați-le apoi în tigaie. Lăsați-le la copt circa 10 minute pe fiecare parte. Sau le puteți face într-o tavă, în cuptor, la 200 de grade Celsius.
Dovleacul pane poate fi servit cu o salată de verdețuri, cu legume crude sau cu murături. Le puteți alătura unei porții de piure, orez sau tocăniță.
Se păstrează într-un bol din sticlă cu capac, în frigider. Sau le puteți congela. Rezistă câteva luni.
Note și sugestii
Dovleacul poate fi înlocuit cu dovlecei sau vinete.
Fulgii de ovăz pot fi înlocuiți cu alte tipuri de fulgi: de hrișcă, fulgi de mei, orez sau fulgi de quinoa. Dacă nu aveți probleme cu glutenul, puteți utiliza pesmet obișnuit.
Cumpără pesmet fără gluten din 4 cereale
Semințele de susan pot fi de asemenea înlocuite cu alte tipuri de semințe, măcinate grosier (mai puțin semințe de chia și de in).
În locul făinii de năut se poate folosi făină integrală obișnuită.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu dovleac, pe care vă recomand să le încercați.
Chiftele cu dovleac – o rețetă obligatorie în acest sezon!
Curry de linte și dovleac – mâncare indiană rapidă fără ulei, nutritivă și sățioasă!
Prăjitură cu dovleac și gust de ciocolată – rețetă de post fără zahăr, gluten, ulei
Chec cu dovleac și făină de hrișcă, îndulcit în mod natural
Sursă rețetă: Recetas de Gri, Prânz vegan cu dovleac, ușor și rapid: https://www.youtube.com/watch?v=5CxDjxZjd7s&ab_channel=RecetasdeGri