Chec cu dovleac și făină de hrișcă, îndulcit în mod natural
Rezultatul te va surprinde – garantează autoarea acestei rețete. Este un chec deloc convențional, diferit de rețetele tradiționale.
Nu conține făină de grâu, zahăr sau lactate. Se folosește făină de hrișcă – o făină care are un indice glicemic mai mic.
Carbohidrații din dovleac sunt suficienți pentru această rețetă. Checul este îndulcit în mod natural cu fructe, fără nimic artificial sau procesat.
Poate fi un desert excelent pentru copii, dar și pentru adulți, îndeosebi pentru cei care au diferite intoleranțe alimentare.
Cuprins
Chec cu dovleac fără zahăr și gluten – rețetă
Ingrediente
• 90 g de dovleac copt
• 50 g de piure de mere
• 60 g de ou
• 60 g de făină de hrișcă (v-o recomand pe aceasta fără gluten)
• scorțișoară, după gust
Ingrediente pentru topping
• 16 g de curmale (vi le recomand pe acestea la ofertă)
• 30 g de nuci
• 5 g de ulei de cocos (vi-l recomand pe acesta dezodorizat)
Mod de preparare
Pregătiți mai întâi tava în care veți coace checul. Autoarea a folosit o tavă mică de chec de 15 x 8 cm. Tapetați-o cu hârtie de copt și dați-o deoparte.
Puneți dovleacul, piureul de mere și oul în vasul unui robot sau blender și mixați până rezultă o compoziție fină.
Transferați pasta rezultată într-un bol. Adăugați făina de hrișcă și scorțișoara. Omogenizați și transferați compoziția în tava pregătită anterior. Nivelați la suprafață.
Pentru decor, mixați în robot curmalele cu nucile și uleiul de cocos, până se mărunțesc grosier. Nu le faceți pastă! Trebuie să arate ca un aluat fărâmițat. Presărați acest amestec de fructe zdrobite pe toată suprafața checului.
Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru circa 35-40 de minute. Checul se lasă la răcit complet, după care se taie felii.
Îl puteți servi ca desert, ca gustare sau ca mic-dejun, la ceai sau cafea.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de deserturi cu dovleac, pe care vă recomand să le încercați:
Chec cu dovleac fără zahăr și făină – rețetă diabet, dieta ketogenică
Prăjitură cu dovleac fără cuptor – fără zahăr și făină de grâu!
Prăjitură cu dovleac și gust de ciocolată – rețetă de post fără zahăr, gluten, ulei
Tartă cu dovleac și mere, cu fulgi de ovăz – fără zahăr și făină
Sursă rețetă: Senza Bueno, Plumcake sofficissimo senza glutine con crumble: https://www.instagram.com/p/DB1HlcLINOo/