Prăjitură din 3 ingrediente – niciun gram de făină sau zahăr!
Umedă, cremoasă, cu o textură încrucișată între pâine și prăjitură sau budincă. Așa poate fi descrisă pe scurt această prăjitură. Se prepară doar din 3 ingrediente!
Nu veți găsi pe listă nici făină, nici zahăr, nici ule. Este un desert bun pentru cei care au intoleranță la gluten sau alergie la lactoză. Nu conține nici măcar ulei!
Dat fiind numărul redus de ingrediente, rețeta este foarte simplă. Se face în câteva minute.
Va fi și pe placul celor mici și este chiar indicată în dieta copiilor, cărora le sunt indicate dulciurile sănătoase, cât mai naturale.
Cuprins
Prăjitură din 3 ingrediente – rețetă
Ingrediente
• 2 ouă
• 2 banane
• 90 g de unt de arahide (vi-l recomand pe acesta fără zahăr)
Mod de preparare
Curățați bananele de coajă și rupeți-le bucăți. Puneți-le într-un bol și pasați-le fin cu furculița.
Peste piureul de banane se adaugă ouăle și se amestecă bine cu un tel. Acestea trebuie să fie la temperatura camerei.
Ultimul ingredient care se adaugă este untul de arahide. Și acesta trebuie scos din timp din frigider, ca să fie moale. Dacă este solid, topiți-l puțin la bain-marie înainte.
Cumpără unt de arahide fin fără zahăr
Amestecați bine cu telul pentru a obține o compoziție omogenă. Dacă vreți ca prăjitura să aibă o textură mai fină, mixați toate ingredientele cu ajutorul unui blender sau robot. Astfel nu veți avea deloc bucăți de banană sau unt de arahide.
Turnați compoziția într-o tavă de 25 x 20 cm. sau ceva similar ca dimensiune, pe care ați tapetat-o în prealabil cu hârtie de copt.
Bateți tava de masă pentru a elimina golurile de aer și dați-o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.
Dat fiind că nu are făină, prăjitura se coace repede. În circa 20 de minute ar trebui să fie gata. Dacă vă doriți o textură mai pufoasă, lăsați prăjitura încă 5-10 minute în cuptor.
Când s-a răcorit, trageți de marginile hârtiei de copt și scoateți prăjitura afară. Tăiați-o în bucăți pătrate.
Această prăjitură este potrivită ca desert sau gustare. Dar poate fi servită și ca mic-dejun, datorită aportului de proteine și fibre pe care îl aduce.
Note și sugestii
Dacă vă doriți o textură mai crocantă, folosiți un unt de arahide crocant, nu cremos.
Cumpără unt de arahide crocant fără zahăr
Sau puteți adăuga deasupra prăjiturii, înainte de a o da în cuptor, câteva bucăți de ciocolată, nuci, alune sau migdale tocate.
Cine este alergic la untul de arahide sau nu-l încântă gustul arahidelor, poate folosi unt de migdale sau tahini. Acestea, la rândul lor, va modifica gustul prăjiturii.
Înainte de a turna compoziția în tavă, gustați-o și dacă vreți să fie mai dulce, puteți adăuga stevia, green sugar sau eritritol. Acești îndulcitori nu au calorii și nu cresc glicemia.
Diversificați rețeta adăugând de fiecare dată o anumită aromă, precum vanilie, rom, migdale, lămâie, portocală etc.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:
Sursă rețetă: Diana Zhu, Solo 3 ingredientes blondies saludables: https://www.youtube.com/watch?v=yfC1QEE-9xY&ab_channel=DianaZhu