Prăjitură cu banane și migdale – fără zahăr, făină și ulei

Pare incredibil să prepari o prăjitură fără zahăr, făină și ulei, dar este posibil. Rețeta de mai jos confirmă acest lucru!

De altfel, pe site-ul nostru puteți găsi numeroase astfel de rețete, toate reușite. Dacă vă interesează, veți găsi aceste rețete la finalul articolului, precum și câteva sugestii de înlocuire a ingredientelor.

Prajitura cu banane si migdale – fara zahar, faina, ulei

Imagine cu rol ilustrativ: Prajitura cu banane si migdale – fara zahar, faina, ulei

Este important însă de menționat că astfel de prăjituri nu sunt pufoase și crescute precum cele cu făină de grâu sau gluten.

Textura lor este mai densă și umedă. Neavând făină de cereale, aromele ingredientelor se simt mai bine. Îți poți da seama că această prăjitură are o dulceață naturală, delicioasă.

Este potrivită pentru adulții și copiii care suferă de intoleranță la gluten sau lactoză. Poate fi consumată și de diabetici, în cantități mici și ocazional.

  Cumpără cartea 100 de Prăjituri fără zahăr  

100 de prajituri fara zahar

Prăjitură cu banane și migdale – rețetă

Ingrediente

• 3 banane coapte bine
• 2 ouă
• 140 g de făină de migdale (v-o recomand pe aceasta la preț bun)
• 50 g de migdale
• 1 lingură de zahăr de cocos (sau alt îndulcitor – sugestii la finalul articolului)
• 1 linguriță de praf de copt (vi-l recomand pe acesta fără gluten)

Mod de preparare

Decojiți bananele și rupeți-le bucăți. Puneți-le într-un bol și pasați-le fin cu presa pentru piureul de cartofi, sau cu o furculiță.

Adăugați ouăle și amestecați bine, până la omogenizarea ingredientelor. Incorporați apoi îndulcitorului, făina de migdale, praful de copt și migdalele tocate la cuțit.

Amestecați bine compoziția. Trebuie să aibă o consistență grosuță, ca cea pentru chec. Transferați-o într-o tavă mică, tapetată cu hârtie de copt. Puteți folosi o tavă pătrată sau dreptunghiulară.

 Cumpără făină de migdale 

Faina de migdale Herbavit

Faina de migdale Herbavit

Distribuiți compoziția uniform și nivelați cu dosul unei linguri. Bateți tava de masă și scuturați-o pentru ca aluatul să se așeze bine. Dacă vreți, puteți decora prăjitura cu migdale tocate sau alte fructe.

Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru 20-25 de minute. Este gata când se rumenește ușor și devine fermă la atingere. Lăsați-le să se răcorească, apoi o puteți porționa. Se poate tăia pătrate mai mici sau mai mari.

 Cumpără zahăr de cocos la ofertă 

Zahar de cocos pachet

Zahar de cocos pachet

Note și sugestii

Bananele pot fi înlocuite cu unt de arahide, unt de migdale sau tahini. Acestea vor schimba aroma finală a prăjiturii, dar sunt mai adecvate pentru cei care nu au voie de zahăr sau fructe.

Zahărul de cocos poate fi înlocuit cu alt îndulcitor, care nu crește glicemia, precum stevia, green sugar sau eritritol.

Migdalele tocate sunt opționale. Ele pot fi înlocuite cu nuci, alune de pădure, picături de ciocolată. În loc de făină de migdale se poate folosi făină obținută din nuci, alune sau semințe măcinate.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de prăjituri cu migdale, fără zahăr și gluten, pe care vă recomand să le încercați:

Sursă rețetă: Caro Baezb,Humeda, Cuadros de almendras – esponjosa y saludable con solo 3 ingredientes: https://www.youtube.com/watch?v=0tFlXJJF6ZA&ab_channel=CaroBaezb

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.