Fursecuri vegane din 4 ingrediente – fără zahăr, făină sau ulei rafinat

Oricând aveți nevoie de un dulce sau o gustare rapidă pentru cei mici, încercați această rețetă de fursecuri. Se prepară doar din 4 ingrediente, într-un timp foarte scurt.

Nu conțin ouă, lactate, zahăr sau ulei rafinat. Nu au nici măcar făină de grâu. Au o textură fragedă și un gust asemănătoare negresei. Dacă le coaceți mai mult, devin mai crocante.

Fursecuri vegane

Imagine cu rol ilustrativ: Fursecuri vegane

Fursecuri din 4 ingrediente – rețetă

Ingrediente (pentru 20 de fursecuri mici)

• 80 g de făină de ovăz (v-o recomand pe aceasta fără gluten)
• 3 linguri de pudră de cacao (v-o recomand pe aceasta ecologică, crudă)
• 80 g de unt de arahide
• 3-4 linguri de sirop de arțar sau alt îndulcitor (sugestii la finalul articolului)

Mod de preparare

Puneți făina de ovăz și pudra de cacao în vasului unui robot sau blender cu lama S. Vă recomand un mini-tocător sau un blender mic pentru această rețetă.

 Cumpără făină de ovăz fără gluten 

Faina de ovaz fara gluten

Faina de ovaz fara gluten

 

Adăugați untul de arahide și îndulcitorul. Mixați câteva secunde, cât să se omogenizeze ingrediente. Acest lucru puteț să-l faceți și cu o lingură sau cu un mixer mic (untul de arahide se amestecă mai ușor dacă este moale și nu solid).

  Cumpără făină de ovăz integrală fără gluten  

Faina de ovaz pentru paine fara gluten

Faina de ovaz pentru paine fara gluten

Frământați puțin, cât să obțineți un aluat bine legat și lipicios. Îl puteți pune într-o pungă și păstra în frigider sau în congelator până sunteți gata să faceți fursecurile.

Întindeți puțin aluatul pe masă cu mâinile, apoi cu sucitorul, într-o foaie subțire. Decupați aluatul cu o formă rotundă mică (poate fi un capac sau gura unui pahar mic).

Fursecurile decupate se așează pe o farfurie întinsă, termorezistentă, tapetată cu hârtie de copt. Se introduce în cuptorul cu microunde la viteza de 600 W, pentru 1-2 minute. Verificați fursecurile după fiecare 30 de secunde, să vedeți dacă nu cumva sunt gata, pentru că depinde de cuptorul fiecăruia.

  Cumpără cartea Dulciuri fără zahăr  

Dulciuri fara zahar

Când își schimbă nuanța (devin mai deschise la culoare) și se umflă pe alocuri, că sunt gata. Dacă vreți să fie mai uscate și crocante, mai lăsați-le puțin. După 1-2 minute se coc, dar rămân fragede, ca o negresă. Depinde așa de gustul și preferința fiecăruia.

Aceste fursecuri pot fi servite dimineața cu lapte, ceai, cafea sau iaurt. Sunt bune și ca desert sau gustare. Pot fi luate și la pachet, la serviciu, la școală sau în călătorie.

Note și sugestii

Dacă aveți alergie la nuci, înlocuiți untul de arahide cu tahini, unt de migdale sau cu 50 de grame de ulei de cocos.

Siropul de arțar poate fi înlocuit cu alt îndulcitor, potrivit pentru dieta dvs., precum stevia, green sugareritritol sau zahăr de cocos. Acești îndulcitori se folosesc după gust.

 Cumpără zahăr de cocos 

Zahar de cocos pachet

Zahar de cocos pachet

Dacă folosiți un îndulcitor granulat sau pudră, poate fi nevoie de mai mult unt de arahide. Sau puteți adăuga puțină lapte vegetal sau apă pentru a obține o masă compactă și legată.

În cazul în care nu aveți cuptor cu microunde sau nu sunteți de acord cu utilizarea lui, puteți coace fursecurile în cuptorul aragazului sau în friteuza cu aer cald.

La cuptor se dau la 180 de grade Celsius pentru 10-12 minute.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de fursecuri din 3 ingrediente fără zahăr, pe care vă recomand să le încercați:

Fursecuri din 3 ingrediente – vegane, fără zahăr, făină, ulei (pentru grupa sangvină 0 și B)
Fursecuri de post din 3 ingrediente – fără zahăr, făină, ulei
Fursecuri din 3 ingrediente: banane, ovăz ș nuci
Fursecuri vegane fără zahăr și gluten – doar 3 ingrediente!
Fursecuri de post rapide, din 3 ingrediente – fără zahăr, făină, ulei

Sursă rețetă: Postres Saludables, Las mejor galletas de chocolate en 2 min y sin horno: https://www.youtube.com/watch?v=bu6agGkwxYs&ab_channel=PostresSaludables

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.