Clătite din făină de cocos – fără gluten, fără zahăr, fără lactate

Aceste clătite din făină de cocos sunt bogate în fibre și proteine. Ies neașteptat de pufoase, deși nu conțin gluten.

Pot fi incluse în dieta ketogenică sau diabetică (dacă folosiți un îndulcitor adecvat), în dieta celor care țin cură de slăbire și a celor care urmează un regim slab în carbohidrați și cereale.

Clatite din faina de cocos

Imagine cu titlu sugestiv: Clatite din faina de cocos

Fibrele și proteinele fac ca aceste clătite să fie extrem de sățioase. Dacă le serviți la micul-dejun, vor ține de foame câteva ore bune.

 Cumpără cartea Dulciuri fără zahăr: 

Dulciuri fara zahar

Clătite din făină de cocos – rețetă

Ingrediente

• 3 ouă mari (150 g)
• 30 g de făină de cocos (v-o recomand pe aceasta)
• 30 g de ulei
• 40 g de sirop de arțar (vi-l recomand pe acesta ecologic cu gust intens)
• ½ pliculeț de praf de copt (vi-l recomand pe acesta fără gluten)
• extract de vanilie (vi-l recomand pe acesta natural)
• 1 praf de sare

Mod de preparare

Puneți ouăle într-un bol și bateți-le cu telul. Adăugați uleiul, siropul și extractul de vanilie și omogenizați.

Incorporați apoi ingredientele uscate: făina de cocos, praful de copt și sarea. Amestecați cu telul, asigurându-vă că nu mai sunt cocoloașe în aluat. Dacă aveți intoleranță la gluten, vă recomand această făină de cocos fără gluten. 

Încingeți o tigaie pe foc cu puțin ulei. Puneți câte 2 linguri de compoziție în tigaie și coaceți clătita circa 4 minute. Când apar bule la suprafață, întoarceți clătita pe cealaltă parte. Se mai coace câteva minute, până devine aurie.

  Cumpara faina de cocos  

Faina de cocos

Faina de cocos

Nu faceți aceste clătite mai mari, deoarece vor fi greu de întors. Aluatul lor este mai potrivit pentru clătite de mărime medie.

Lăsați focul la mediu. Dacă îl dați tare, clătitele se vor arde pe margini fără să aibă răgazul necesar pentru a se coace în interior.

Continuați astfel până coaceți toate clătitele. Se pun pe o farfurie și se servesc calde. Le puteți acompania cu dulceață fără zahăr sau cu topping-ul preferat.

  Cumpără dulceață fără zahăr  

Dulceata fara zahar

Clătitele din făină de cocos se păstrează într-o caserolă din sticlă în frigider. Rezistă la rece circa 5 zile.

Note și sugestii

Făina de cocos nu poate fi înlocuită cu altă făină în această rețetă, nici ouăle.

Ambele ingrediente sunt obligatorii într-o rețetă. Fiind foarte uscată, făina de cocos are nevoie de mai mult lichid sau umiditate.

Siropul de arțar poate fi înlocuit cu miere sau un sirop fără zahăr, în caz că aveți diabet sau afecțiuni în care este restricționat zahărul.

Praful de copt face ca aceste clătite să iasă pufoase, așa că nu îl omiteți, nici nu-l înlocuiți cu bicarbonat de sodiu.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de clătite fără zahăr, pe care vă recomand să le încercați:

Clătite fără gluten cu mere și hrișcă – fără zahăr, lactate, ouă
Clătite americane cu banane – doar 2 ingrediente, fără zahăr, lactate, ouă, gluten
Clătite cu brânză de vaci – fără zahăr, făină de grâu, ulei rafinat

Sursă rețetă: Megan Gilmore, Coconut flour pancakes, Detoxionista: https://detoxinista.com/coconut-flour-pancakes/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.