Trufe de ciocolată din năut, fără zahăr – incredibil de bune!

Dacă aveți o conservă de năut în casă și nu știți ce să faceți cu ea, poate vă surâde ideea de a o transforma în niște trufe senzaționale!

Fără zahăr, fără gluten, fără lactoză. Sunt bogate în proteine, fibre și antioxidanți. Datorită nutrienților conținuți sunt o gustare hrănitoare și pot chiar ține de foame câteva ore.

Trufe din naut si cacao fara zahar

Imagine sugestiva: Trufe din naut si cacao fara zahar

Dacă asociem năutul cu ceva dulce iese ceva remarcabil. De exemplu, aceste trufe conțin curmale și pudră de cacao.

Rezultatul este uimitor – un fel de hummus de ciocolată. Apropo, avem o astfel de rețetă pe site, pe care o puteți vedea aici.

Trufele se prepară foarte ușor și repede. Ingredientele se dau la robot și pasta rezultată se modelează sub forma unor biluțe.

Trufe de ciocolată din năut – rețetă

Ingrediente

• 200 g de năut fiert (vi-l recomand pe acesta la ofertă)
• 6 curmale (vi le recomand pe acestea la ofertă)
• 1 lingură de ulei de cocos (vi-l recomand pe acesta dezodorizat)
• 1 lingură de pudră de cacao (v-o recomand pe aceasta ecologică, crudă)
• extract de vanilie
• îndulcitor după gust: stevia, eritritol, green sugar sau xylitol

Mod de preparare

Turnați conserva de năut într-o sită. Clătiți boabele de năut sub jet de apă rece, apoi scurgeți-le bine.

Transferați-le în vasul unui robot de bucătărie sau blender. Adăugați curmalele (de la care ați scos sâmburii, în caz că au), pudra de cacao, uleiul de cocos și vanilia.

Mixați totul foarte bine, până rezultă o compoziție fină, ca o pastă. Dacă este prea moale, mai adăugați pudră de cacao (fulgi de ovăz sau biscuiți măcinați).

 Cumpara cartea 

Dulciuri fara zahar

Gustați dacă este suficient de dulce. În caz contrar, se poate pune puțin îndulcitor, precum

Luați câte o lingură de compoziție și modelați-o sub formă de biluțe sau bomboane. Le faceți în dimensiunea dorită – mai mici sau mai mari.

Le puteți lăsa așa cum sunt, sau le puteți da prin pudră de cacao sau ciocolată topită. Glazurate arată mult mai bine și sunt și mai gustoase!

Se introduc în frigider și se lasă să stea la rece câteva ore, cât să se întărească. Trufele de năut devin ferme și sunt absolut delicioase. Le puteți servi ca desert, ca gustare sau chiar la micul-dejun, cu o ceașcă de ceai sau cafea.

Note și sugestii

În compoziția acestor trufe se pot adăuga și unele super-alimente, precum pudre proteice, pulbere de plante sau fructe (ex. pudră de cătină, măceșe, urzică, orz verde sau brusture), pudră de ganoderma sau alte ciuperci medicinale.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de trufe pe care vă recomand să le încercați:

Trufe din semințe, miere și cacao – cel mai gustos și rapid desert sănătos
Trufe din avocado și cacao – desert sănătos și sățios, fără zahăr
Trufe fără zahăr, din 2 ingrediente

Sursă rețetă: Lic.veggie, Trufas super chocolatosas pero con legumbres: https://www.instagram.com/p/C8-gE3gOQ7a/?e=8241ced4-6ffd-4e8e-8fd8-0a16bab4fdf6&g=5

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.