Pate de năut cu cimbru și ienibahar – textură fină, gust deosebit
Acest pate savuros de năut și mirodenii se prepară într-o oră, dacă aveți deja năutul fiert.
Îl puteți pregăti cu o seară înainte, dacă intenționați să îl serviți la micul-dejun sau să îl luați la serviciu.
Cuprins
Pate de năut cu cimbru – rețetă
Ingrediente
• 300 g de năut crud (vi-l recomand pe acesta)
• 150 ml de ulei
• 1 ceapă
• 1 linguriță de sare
• 1 linguriță de cimbru
• 1 linguriță de ienibahar
• ½ linguriță de piper
Mod de preparare
Năutul crud se spală și se pune la înmuiat. Se lasă 24-48 de ore, apoi se fierbe la oala de subpresiune. În circa 40-45 de minute este gata. Dacă îl fierbeți într-o oală obișnuită, durează mai mult până când năutul se înmoaie complet.
O altă variantă este să folosiți năut la conservă, care este gata fiert. Acesta trebuie scurs și clătit bine sub jet de apă rece.
Dacă folosiți năut fiert în casă, acesta se scurge bine de apă și se lasă la răcit. Se pun în vasul robot de bucătărie. Se adaugă ceapa tăiată bucăți și condimentele.
Porniți robotul și incorporați uleiul treptat, în fir. Se mixează până rezultă o pastă fină, fără bucăți de năut.
Pateul de năut se unge pe pâine sau pe legume crude. Se poate servi de asemenea cu lipie. Păstrați-l într-o caserolă cu capac la frigider și mâncați-l în termen de 3-4 zile.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:
Secretele unui hummus catifelat, care se topește în gură!
Negresă din năut – desert sănătos de post, fără zahăr, făină, ulei
Pate fin de năut cu pătrunjel și usturoi – mai rapid decât rețeta clasică
Năut în sos de roșii – o mâncare ieftină și gustoasă pentru toată familia!
Sursă rețetă: Elena Popescu, Pateu de năut, Mâncăruri de Post, Editura Booklet, București, 2011, p. 9