Paste cu brânză și smântână la cuptor – fără zahăr

Dacă aveți un pachet de paste în casă, brânză și smântână, încercați această rețetă.

Este un desert simplu și rapid, foarte ușor de făcut. Există și posibilitatea de a folosi un îndulcitor non-caloric în loc de zahăr dacă aveți diabet sau probleme cu greutatea corporală.

Paste la cuptor cu branza

Paste la cuptor cu branza

De asemenea se pot folosi paste din Konjac, care au un conținut redus de carbohidrați și nu cresc glicemia.

  Cumpără paste din Konjac  

Penne din Konjac

Penne din Konjac

Paste cu brânză și smântână la cuptor – rețetă

Ingrediente

• 250 g de paste obișnuite sau paste din făină de Konjac
• 400 g de brânză de vaci
• 100 g de smântână
• 4 ouă
• 150 g de zahăr sau 200 g de eritritol (vi-l recomand pe acesta la ofertă)
• 1 linguriță de esență de vanilie
• 1 linguriță de coajă rasă de lămâie sau portocală

Mod de preparare

Fierbeți pastele în apă cu sare după cum scrie pe pachet. Cât fierb pastele, preparați compoziția de brânză și ouă.

Puneți toate ingredientele într-un bol încăpător. Amestecați cu mixerul electric până rezultă o compoziție omogenă.

Pastele fierte se scurg de apă, se clătesc sub jet de apă rece și se toarnă peste compoziția de mai sus.

  Cumpără paste din Konjac  

Penne din Konjac

Penne din Konjac

Se amestecă bine și se transferă totul într-o tavă medie cu pereții înalți, unsă cu unt și tapetată cu puțin griș (sau puteți folosi hârtie de copt). Poate să fie o tavă medie sau lungă.

Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru circa 20-25 de minute. Budinca este gata când s-a închegat și a devenit aurie la suprafață. Se lasă la răcorit și apoi se taie pătrate. Este bună și caldă și rece.

Paste la cuptor cu branza

Paste la cuptor cu branza

După ce stă o noapte la frigider devine mai fermă și mai aromată. O puteți servi ca atare, sau cu puțină dulceață deasupra. Vă recomandă această dulceață fără zahăr.

Acest preparat poate fi făcut și în variantă sărată, ca o mâncare. Se exclude zahărul și se adaugă puțină sare și mirodenii. Se poate folosi de asemenea telemea, caș, cașcaval sau altă brânză sărată. Puteți adăuga chiar și unele legume.

Paste cu branza la cuptor

Paste cu branza la cuptor

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:

Paste cu brânză de vaci – variantă fără zahăr (și opțiune fără gluten)
Paste din grâu speltă cu nucă – fără zahăr
Paste integrale cu nucă și miere (rețetă cu beneficii)

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.