Crap tras la tigaie cu ceapă, roșii și usturoi

Această rețetă de crap la tigaie cu ceapă, roșii și usturoi te va cuceri pe loc. Combinația dintre ingredientele folosite este întotdeauna câștigătoare.

Gustul va fi primit chiar și de cei care se strâmbă când aud de pește.

Crap la tigaie cu ceapa si rosii

Crap la tigaie cu ceapa si rosii

Pe lângă savoarea ei deosebită, această mâncare de pește te poate salva atunci când ai nevoie de un preparat rapid. Este gata în câteva minute, dacă ai pește în congelator.

Se poate folosi orice fel de pește, cu condiția să nu aibă spini mici. Seamănă la gust cu ostropelul de pui. Dacă nu aveți roșii de sezon, puteți folosi roșii întregi din conservă, pe care să le tăiați mărunt.

Cumpără cartea Retete de post si preparate din peste  

Retete de post si din peste

Retete de post si din peste

Crap tras la tigaie cu roșii și ceapă – rețetă

Ingrediente

• 5 bucăți de crap (preferabil file)
• 1 roșie mare
• 2 cepe
• 3-4 căței de usturoi
• 1 crenguță de busuioc uscat
• 1 foaie de dafin
• sare, piper, cimbru, busuioc
• 2-3 linguri de ulei

Mod de preparare

Este de preferat să folosiți file de crap la această rețetă, sau bucăți de crap mai mari, cu oase lungi (nu mici). Spălați bucățile de pește, presărați-le cu sare și mirodenii.

  Cumpără cartea 137 de preparate cu peste si fructe de mare  

137 de preparate cu peste si fructe de mare

137 de preparate cu peste si fructe de mare

Curățați ceapa de coajă și usturoiul. Tăiați ceapa mărunt și căliți-o în ulei cu puțină sare, până devine transparentă.

Crap cu rosii si ceapa

Crap cu rosii si ceapa

Adăugați roșia tăiată cuburi, piper, cimbru și busuioc. Amestecați și puneți capacul. Lăsați roșiile la fiert circa 5-7 minute. Dacă nu au lăsat suficientă zeamă, adăugați ½ ceșcuță de apă.

Crap cu ceapa si rosii

Crap cu ceapa si rosii

Așezați bucățile de crap peste roșii și adăugați foaia de dafin și crenguța de busuioc. Puneți capacul.

Fierbeți în continuare câteva minute, până când peștele se pătrunde bine. Cu 2-3 minute înainte de a opri focul, adăugați usturoiul tocat mărunt.

Peste cu rosii si ceapa

Peste cu rosii si ceapa

Dacă mâncărica are prea multă zeamă, o puteți fierbe fără capac câteva minute, ca să scadă.

Mâcarea se servește caldă, cu mămăligă, cu pâine proaspătă sau lipie. Se păstrează într-o caserolă din sticlă la frigider. Înainte de servire se reîncălzește.

Crap cu ceapa si rosii, usturoi

Crap cu ceapa si rosii, usturoi

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu pește, pe care vă recomand să le încercați:

Macrou marinat cu sos de roșii
Nu aruncați capurile de pește – borș cu cap de pește (ciorbă de crap)
Cum să faci pește la friteuza cu aer cald – doradă, scrumbie, lavrac (altele)
Drob suculent cu pește – rețetă dietetică, fără făină, fără gluten
Icre de crap pane – rețetă rapidă, sățioasă, hrănitoare

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.