Fursecuri crocante din ovăz și măr – rețetă de post, fără zahăr și făină de grâu

Cauți o rețetă simplă de fursecuri pentru copii sau adulți? Îți recomand aceste fursecuri din ovăz și măr. Se prepară foarte ușor și repede.

Ai nevoie doar de câteva ingrediente. Pe listă nu vei găsi zahăr, făină de grâu, ouă sau lactate.

Fursecuri crocante din ovaz si mere

Fursecuri crocante din ovaz si mere

Este o rețetă potrivită pentru cei cu intoleranță la gluten și intoleranță la lactoză. Poate fi preparată și de persoanele care au boli inflamatorii și trebuie să excludă zahărul din alimentație.

Aceste fursecuri de ovăz au o textură ușor crocantă. Nu sunt gumoase.

Fursecuri de ovaz si mar

Fursecuri de ovaz si mar

Fursecuri din ovăz și măr – rețetă

Ingrediente

• 2 mere
• 250-300 g de făină de ovăz fără gluten (v-o recomand pe aceasta)
• 50 ml ulei de cocos (vi-l recomand pe acesta dezodorizat)
• 50 g de eritritol (vi-l recomand pe acesta la ofertă)
• 1 linguriță de bicarbonat de sodiu (vi-l recomand pe acesta fără aluminiu)
• 1 lingură de oțet de mere (vi-l recomand pe acesta natural, nefiltrat)
• ½ linguriță de mirodenii (pentru turtă dulce)

Mod de preparare

Curățați merele de coajă și de cotoare. Tăiați-le cuburi și pasați-le cu mixerul vertical pentru a obține un piure. Transferați-l într-un bol. Adăugați uleiul și eritritolul.

Amestecați bine cu o spatulă, până se incorporează complet. Adăugați apoi făina de ovăz treptat (nu toată odată) și bicarbonatul stins cu oțet.

Făina se adaugă treptat, deoarece poate fi nevoie de mai puțină sau mai multă. Trebuie să obțineți un aluat tare.

Aluat fursecuri ovaz

Aluat fursecuri ovaz

Așadar, mai adăugați făină dacă este prea moale. Depinde de tipul de făină de ovăz pe care îl folosiți. Omogenizați ingredientele la început cu spatula, apoi frământați cu mâna. Lăsați aluatul să stea la rece jumătate de oră, sau 15 minute în congelator.

Împărțiți aluatul în două. Întindeți fiecare bucată de aluat cu sucitorul într-o foaie subțirică, direct pe hârtie de copt.

Fursecuri ovaz

Fursecuri ovaz

Decupați foaia de aluat cu o formă rotundă, pentru a obține fursecuri cât mai bine delimitate.

Se poate folosi un pahar, un capac sau altă formă rotundă mică. Fursecurile decupate se așează în tava întinsă a cuptorului, pe hârtie de copt.

Fursecuri din ovaz

Fursecuri din ovaz

Aluatul rămas după decupare se întinde din nou într-o foaie și se decupează. Continuați astfel până terminați tot aluatul. Mie mi-au ieșit două tăvi de fursecuri.

Se dau în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru circa 20 de minute. Stați cu ochii pe fursecuri, deoarece se rumenesc repede. Dacă le lăsați prea mult vor prinde gust de ars.

Fursecuri ovaz mere

Fursecuri ovaz mere

Vă sfătuiesc să nu puneți fursecuri în marginea tăvii, deoarece acelea se vor arde repede, dacă cuptorul vostru coace neuniform.

Lăsați fursecurile la răcit complet. După ce se usucă devin mai crocante.

Fursecuri fara zahar

Fursecuri fara zahar

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de fursecuri din ovăz, pe care vă recomand să le încercați:

Fursecuri fără coacere, cu un ingredient-surpriză – fără zahăr, făină, ulei!
Fursecuri cu ovăz și cocos – fără zahăr, făină de grâu sau ulei
Fursecuri cu ciocolată cu ovăz și cocos, fără coacere – fără zahăr, făină de grâu, ulei
Fursecuri cu fulgi de cocos și ovăz (de post) – super-rapide!
Fursecuri cu dovleac și ovăz – fără zahăr, făină sau ulei

Sursă de inspirație pentru rețetă: Healthy Vegan Kitchen, Healthy vegan crunchy oatmeal cookies: https://www.youtube.com/watch?v=0G815AFMsxM&t=15s&ab_channel=HealthyVeganKitchen

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.