Brioșe fără zahăr și făină de grâu – rețetă pentru diabet, slăbit, dieta ketogenică

Dacă urmați dieta keto, aveți diabet sau țineți cură de slăbire, vă recomand să încercați aceste brioșe fără zahăr și fără făină de grâu.

Sunt potrivite și pentru persoanele care au intoleranță la gluten sau intoleranță la lactoză.

Briose fara zahar si faina de grau

Briose fara zahar si faina de grau

Rețeta este inspirată din dieta ketogenică, în care predomină grăsimile și proteinele, iar conținutul de carbohidrați este redus la minim.

Dieta keto nu permite utilizarea zahărului. Amestecul de făină folosit la aceste brioșe conține făină de migdale, îndulcitor green sugar, praf de copt, pudră de albuș de ou, proteine din zer, pudră de psyllium, zmeură liofilizată și vanilie.

Nu trebuie să adăugați alt îndulcitor în rețetă. Green Sugar este un îndulcitor creat din stevia și eritritol. Aceștia sunt 100% naturali, au zero calorii și indice glicemic zero.

De aceea rețeta de brioșe este potrivită și pentru diabetici.

Brioșe fără zahăr și gluten – keto, diabet, slăbit – rețetă

Ingrediente

• 5 ouă
• 60 ml de ulei
• 225 g de amestec de făină fără zahăr și gluten (îl găsiți aici)

Mod de preparare

Scoateți ouăle din frigider cu câteva ore înainte de a prepara brioșele. Acestea trebuie să fie la temperatura camerei.

Separați albușurile de gălbenușuri, punându-le în boluri diferite. În albușuri se adaugă puțină sare și se bat cu mixerul până rezultă o spumă tare.

Peste gălbenușuri se adaugă uleiul și se amestecă bine. Adăugați acest amestec în spuma de albușuri și amestecați ușor cu o spatulă. Incorporați apoi amestecul de făină, folosind mișcări ușoare, de jos în sus.

 Cumpărați de aici amestec de făină pentru brioșe fără zahăr și gluten 

Amestec pentru briose fara zahar si faina

Amestec pentru briose fara zahar si faina

Compoziția se distribuie în forme de brioșe. Dacă aveți o tavă cu orificii pentru brioșe și forme din silicon, este perfect.

 Cumpără tavă cu forme de brioșe 

Tava de briose cu forme din silicon

Preîncălziți cuptorul la 170 de grade Celsius. Tava se dă în cuptor timp de 15-20 de minute. Verificați dacă sunt coapte în interior, cu o scobitoare. După ce s-au răcorit se scot din forme.

Compoziția pentru aceste brioșe poate fi coaptă și într-o tavă rotundă, pătrată sau dreptunghiulară. Veți obține un blat rapid pentru tort, prăjituri de casă sau un pandișpan.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de brioșe fără zahăr și făină, pe care vă recomand să le încercați:

Brioșe cu iaurt și cocos – fără zahăr, făină sau ulei! Aveți deja ingredientele să le faceți acum!
Brioșe fără zahăr și gluten – rețetă pentru diabet, dieta ketogenică și slăbit
Brioșe „magice” fără făină, zahăr și ulei – din iaurt, ou și cacao
Brioșe fără gluten și fără zahăr – 7 rețete simple, pe care să le notezi în caietul cu rețete

Sursă articol: Vegis, Mix pentru brioșe fără zahăr: https://vegis.ro/dulciuri/remedia/74616-mix-pentru-briose-fara-zahar-ketorem-225g/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.