Turte din hrișcă și cacao – fără zahăr, făină de grâu, ouă sau lactate

Aceste turte de hrișcă și cacao sunt ca un fel de clătite groase sau pancakes – cum le zic americanii. Surprind prin frăgezimea lor, deși nu conțin gluten, nici zahăr sau ulei.

Nu se folosește făină de grâu la această rețetă, ci făină de hrișcă. Secretul texturii lor pufoase este oțetul și praful de copt.

Turte de ciocolata fara zahar si faina de grau

Turte de ciocolata fara zahar si faina de grau

Turte de hrișcă și cacao – rețetă

Ingrediente

• 150 g de făină de hrișcă (v-o recomand pe aceasta, fără gluten)
• 1 lingură de semințe de in întregi (vi le recomand pe acestea aurii)
• 3 linguri de apă
• 200 ml de lapte vegetal
• 1 lingură de oțet de mere sau suc de lămâie
• 10 g de pudră de cacao
• 2 lingurițe de praf de copt (vi-l recomand pe acesta fără gluten)
• 20 g de sirop de arțar
• stevia sau alt îndulcitor, după gust

Mod de preparare

Măcinați semințele de in prin râșnița electrică. Adăugați peste ele apa și amestecați. Lăsați-le la înmuiat 5-10 minute.

Turnați laptele într-un bol. Eu am folosit lapte de ovăz, însă este bun și cel de migdale, de cocos sau de soia. Adăugați oțetul sau zeama de lămâie. Amestecați și lăsați 5 minute.

Compozitie turte cacao

Compozitie turte cacao

Adăugați apoi în lapte semințele de in hidratate, făina de hrișcă, praful de copt, pudra de cacao, siropul de arțar și îndulcitorul. Eu am folosit miere și extract de stevia.

Amestecați cu un tel. Compoziția trebuie să fie grosuță. Se ia câte un polonic și se pune în tigaia încinsă și unsă cu puțin ulei.

Se distribuie uniform într-un disc mediu. Turtele trebuie să fie grosuțe.

Turte cacao

Turte cacao

Se pune capacul și se coc circa 5 minute pe o parte. Apoi se întorc cu paleta și se lasă fără capac încă 2-3 minute. Sunt gata când au devenit rumene.

Turte de cacao

Turte de cacao

Turtele de hrișcă și cacao se pot servi calde sau reci. Le puteți unge cu dulceață (vă recomand aceste sortimente fără zahăr), miere, sirop etc.

  Cumpără dulceață fără zahăr  

Dulceata fara zahar

Dulceata fara zahar

Sunt bune ca desert, gustare sau chiar ca mic-dejun, deoarece sunt sățioase. Le puteți acompania dimineața cu un pahar de lapte, iaurt, ceai sau cafea.

Turte de hrisca si cacao

Turte de hrisca si cacao

Turte hrisca cacao

Turte hrisca cacao

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de turte, pe care vă recomand să le încercați:

Turte nedospite, dulci – fără zahăr și făină
Turte din mei – rețetă Oshawa
Turte din semințe de in la tigaie – rețetă super-simplă
Turte coapte cu brânză de vaci – mai sănătoase decât plăcinta tradițională

Sursă rețetă: Healthy Vegan Kitchen, Healthy vegan gluten-free fluffy chocolate pancakes: https://www.youtube.com/watch?v=2As_3Ks8RGI&ab_channel=HealthyVeganKitchen

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.