Icre de crap pane – rețetă rapidă, sățioasă, hrănitoare
Dacă ai icre de pește proaspete, îți recomand să încerci această rețetă. Icrele de crap sunt delicioase, dacă știi să le prepari.
Cei mai mulți le cumpără din comerț. Dacă ai pește proaspăt, sunt șanse mari să găsești icre atunci când îl tai.
Icrele colectate se spală bine, se lasă la scurs într-o sită și se presară cu sare. Se pun apoi în punguțe, în congelator. Stau foarte bine luni sau chiar până la un an.
Le puteți prepara sub formă de salată, pane sau chiftele. Cu o zi înainte, scoateți icrele din congelator și lăsați-le să se dezghețe. Icrele pane sunt ușor de făcut în casă.
Cumpără cartea Rețete de post si preparate din pește
Cuprins
Icre de crap pane – rețetă
Ingrediente
• 200 g de icre
• 1 ou
• 2 linguri de făină
• 2 căței de usturoi
• sare și piper, după gust
Mod de preparare
Spargeți ouăle într-un bol. Bateți-le bine cu o furculiță. Adăugare sare, piper și usturoiul zdrobit fin. Sau puteți folosi 1 linguriță de usturoi granulat.
Se iau câte 1-2 linguri de icre și se formează o movilă. Se se dau prin făină și apoi prin ou. Se pun în tigaia încinsă cu ulei.
Se prăjesc pe ambele părți, câte 2-3 minute pe fiecare parte, sau până se rumenesc ușor.
O altă metodă este să adăugați făină în ouăle bătute și să faceți o compoziție grosuță, ca cea de clătite. Icrele se dau prin compoziție și se prăjesc. Astfel vor căpăta o crustă mai grosuță.
Note și sugestii
Icrele pane pot fi preparate și fără ou. Se dau prin făină și se prăjesc în uleiul încins. Sunt bune atât calde, cât și reci. Pot fi servite la micul-dejun sau ca aperitiv.
Cumpără cartea Rețete din pește
Le puteți mânca pe felii de pâine, cu mujdei, sos de iaurt sau smântână, cu salată de verdețuri sau legume crude (roșii, ardei, ceapă verde, castraveți etc.).
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:
Sursă rețetă: Cat’s Kitchen, Icre de crap pane: https://catkitchen.wordpress.com/2011/05/11/icre-de-crap-pane/