Bomboane din tahini și cacao – gustare dulce fără zahăr

Aceste bomboane din tahini și cacao sunt una din cele mai simple gustări pe care o veți prepara. Nu conțin zahăr, gluten, lactoză, ouă, nuci sau alți alergeni.

Reprezintă un desert potrivit pentru cei mici și cei mari deopotrivă. Unele ingrediente pot fi substituite cu altele, după cum veți vedea la finalul articolului.

Bomboane din tahini si cacao

Imagine cu titlu de prezentare: Bomboane din tahini si cacao

Bomboane din tahini și cacao – rețetă

Ingrediente

• 100 g de tahini (vi-l recomand pe acesta)
• 30 g de făină de cocos (v-o recomand pe aceasta la preț bun)
• 30 g de lapte vegetal
• 15 g de pudră de cacao
• 30 g de eritritol (vi-l recomand pe acesta la ofertă)
• 1 praf de sare

Mod de preparare

Dați eritritolul prin râșnița electrică de cafea pentru a-l transforma în pudră. Acest îndulcitor are granulele destul de tari și se topesc greu. Dacă îl faceți pudră, se va dizolva mai ușor în rețetă.

Puneți pudra de eritritol într-un bol. Adăugați pudra de cacao și praful de sare. Amestecați bine cu un tel.

Incorporați apoi pasta de susan (tahini). Amestecați cu o lingură de lemn. Adăugați laptele și omogenizați cu mâna.

Tahini

Tahini

Trebuie să obțineți un aluat ferm. Pentru a fi mai ușor de modelat, îl puteți da în frigider pentru 30 de minute ca să se întărească.

Se rupe câte o bucățică de aluat și se modelează între palme sub formă de bile, cam cât o nucă. Bomboanele formate se pot servi imediat. Se păstrează în frigider.

Vara le puteți congela pentru 30 de minute. Vor fi o gustare răcoritoare ideală în zilele caniculare.

Dulciuri fara zahar

Dulciuri fara zahar

Note și sugestii

Tahini poate fi înlocuit cu unt de arahide, unt de migdale, unt de caju sau unt de semințe de dovleac. Bomboanele vor căpăta însă un gust diferit în funcție de ceea ce alegeți.

Făina de cocos poate fi înlocuită cu făină de ovăz (va fi necesar mai mult decât cantitatea indicată în rețetă pentru făina de cocos).

Dacă nu aveți eritritol în casă, puteți utiliza miere ca îndulcitor, sau sirop de arțar. În acest caz, nu va mai fi nevoie de lichid, astfel că va trebui să renunțați la lapte.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare de bomboane fără zahăr, pe care vă recomand să le încercați:

Bomboane din nucă și miere – desert rapid la rece
Bomboane crocante, din ciocolată neagră și susan – o combinație cuceritoare! Bomboane crocante, din ciocolată neagră și susan – o combinație cuceritoare!
Bomboane de cocos vegane – un dulce natural, fără zahăr, făină, ulei
Bomboane Raffaello de post (rețetă video)

Sursă rețetă: Healthy Vegan Kitchen, Mind-blowing vegan snack: the best tahini bites: https://www.youtube.com/watch?v=KwUTrb6Z_3E&ab_channel=HealthyVeganKitchen

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.