Pastă de curmale pentru îndulcirea deserturilor – înlocuitor natural de zahăr în prăjituri

Cu siguranță ați auzit de pasta de curmale că este un bun îndulcitor pentru deserturile făcute în casă.

Mulți o folosesc ca înlocuitor de zahăr în prăjituri și alte deserturi – preparate la rece sau termic. Se poate face ușor în casă. Pe site avem câteva o rețetă pe care o puteți încerca.

Pasta de curmale

Pasta de curmale

Dacă nu vreți să vă bateți capul sau nu aveți timp să o preparați voi singuri, o găsiți de cumpărat.

Dacă achiziționați un produs prin intemediul site-ului nostru, primim un mic comision (fără cheltuieli suplimentare din partea voastră).

Pastă de curmale – îndulcitor natural în rețete

Am descoperit această pastă de curmale de la RAPUNZEL, pe Vegis. Este un produs 100% natural și integral. Nu conține zahăr sau alți îndulcitori, conservanți sau aditivi.

Curmalele din care este făcută pasta provin din Tunisa, dintr-o agricultură ecologică.

Pasta curmale

Pasta curmale

Cei care au cumpărat-o se declară mulțumiți. Unii o folosesc pentru îndulcirea prăjiturilor, alții pentru dulciuri mai simple, precum bomboabe energizante crude din semințe, nuci sau cereale.

Pasta de curmale poate înlocui zahărul în deserturi și băuturi

Curmalele au o dulceață concentrată și pot masca gustul unor ingredient atipice în prăjiturile vegane, precum năutul, fasolea sau quinoa.

Această pastă de curmale are o aromă subtilă de caramel și este potrivită pentru deserturile cu cacao, ciocolată și nu numai.

Poate fi folosită la negresă, brioșe, cozonac, chec, clătite, gogoși, produse de patiserie etc. Pe lângă rolul de îndulcitor, are și rol de liant. Datorită consistenței cremoase, poate înlocui uleiul.

Ppoate fi adăugată deopotrivă în creme și aluaturi sau compozițiii care merg la cuptor. Este ideală și pentru mousse-uri, sosuri, creme tartinabile sau glazuri.

100 de prajituri fara zahar

100 de prajituri fara zahar

Nu mai puțin potrivită este pentru smoothie-uri sau băuturi, în care se folosește pudra de cacao sau de roșcove. Se poate servi și pe pâine sau biscuiți, în loc de gem sau marmeladă.

Pasta de curmale se păstrează în frigider. Rezistă luni de zile, fără probleme. Poate fi ținută și în congelator.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi diverse rețete cu pastă de curmale, pe care le puteți încerca:

Cornulețe cu nucă și curmale, fără zahăr, ouă, drojdie sau praf de copt
Negresă fără zahăr, din nuci și curmale
Pastă tartinabilă din nuci și curmale
Tort din banane și curmale – desert rapid fără foc și fără zahăr

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.