Nimeni nu va ști că ai pus fasole în ea – negresă delicioasă fără zahăr, lactate, ouă!
Pur și simplu oau! Așa poate fi descrisă această negresă din fasole neagră. Bogată în proteine și fibre, hrănitoare și sățioasă, este deopotrivă gustoasă și sănătoasă.
Nimeni nu va ști că ai făcut-o din fasole. Rețeta este propusă de Chef AJ, care gătește sănătos, din ingrediente naturale și integrale, fără zahăr, ulei, ouă sau lactate animale.
Dacă achiziționați un produs prin intemediul site-ului nostru, primim un mic comision (fără cheltuieli suplimentare din partea voastră).
Cuprins
Negresă din fasole neagră – rețetă
Ingrediente
• 1 conservă de fasole neagră fără zahăr și sare (v-o recomand pe aceasta la ofertă)
• 2-3 linguri de pudră de cacao
• 220 g de pastă de curmale (v-o recomand pe aceasta naturală)
• 200 g de lapte vegetal neîndulcit
• 120 g de fulgi de ovăz (vi-i recomand pe aceștia, fără gluten)
• 50 g de pudră de cacao
• 1 linguriță de praf de copt
• ½ linguriță de bicarbonat de sodiu fără aluminiu (vi-l recomand pe acesta la ofertă)
• 1 linguriță de vanilie naturală
Ingrediente opționale
• 170 g de chipsuri de ciocolată pentru decor
• 50 g de fistic, migdale, nuci sau alune
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Scurgeți fasolea din conservă într-o sită și clătiți-o sub jet de apă rece. Scuturați bine, pentru a elimina apa.
Puneți boabele de fasole în vasul robotului cu lama S. Adăugați pasta de curmale și mixați până rezultă o cremă fină.
Adăugați ingredientele uscate (cu excepția ovăzului) și mixați pentru omogenizare. La final se adaugă fulgii de ovăz și se mixează scurt, cât să se incorporeze.
Puteți gusta compoziția dacă este suficient de dulce. Dacă nu, puteți adăuga puțin îndulcitor non-caloric, precum stevia, eritritol sau green sugar.
Transferați compoziția într-o formă / tavă pătrată de 25 cm. Dacă aveți o formă din silicon, cu atât mai bine. Nu mai trebuie să folosiți ulei sau hârtie de copt.
Nivelați compoziția în tavă, pentru a obține un strat uniform. Adăugați deasupra chipsurile de ciocolată și fisticul sau nucile mărunțite. Presați-le cu dosul lingurii ca să intre puțin înăuntru.
Dați tava în cuptor pentru 30-35 de minute. Negresa este gata când mijlocul nu mai este moale. Puteți face testul cu scobitoarea.
Negresa trebuie să se răcească de tot înainte de a o tăia. Este chiar și mai bine dacă o dați la rece peste noapte sau câteva ore, să devină mai fermă.
Se porționează în pătrate de dimensiunea dorită.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de negresă fără zahăr și făină pe care vă recomand să le încercați:
Cum să faci negresă din quinoa – fără zahăr, făină, oua sau ulei, bogată în proteine
Negresă din năut – desert sănătos de post, fără zahăr, făină, ulei
Negresă fără coacere – fără zahăr, lapte, ouă, ulei
Negresă fragedă în 5 minute, fără zahăr, făină și ulei – doar 3 ingrediente!
Sursă rețetă: CHEF AJ, Outrageous brownies – rich, fudgy and no sugar: https://www.youtube.com/watch?v=AE4Eckedekk / https://chefaj.com/outrageous-brownies/#wprm-recipe-container-1590