Pizza vegană – cu ciuperci, măsline, porumb, roșii și ardei

Pizza este una din cele mai simple și sățioase mâncăruri pe care le putem prepara în confortul casei.

Se pot folosi diverse ingrediente pentru topping, de la legume și brânzeturi până la carne și pește.

Pizza de post cu ciuperci si legume

Pizza de post cu ciuperci si legume

Rețeta prezentată mai jos este o versiune de pizza vegană. Am folosit ciuperci, măsline, boabe de porumb, roșii și ardei kapia. Voi alegeți ce aveți prin frigider.

Pizza vegană cu ciuperci – rețetă

Cantitățile date sunt pentru o tavă dreptunghiulară întinsă (tava cuptorului). Dacă vreți să preparați o pizza rotundă mai mică (adică medie), înjumătățiți rețeta.

Ingrediente pentru aluat

• 350 g de făină albă
• 100 g de făină integrală
• 15 g de drojdie proaspătă
• 100 ml de apă fierbinte
• 200-300 ml de apă minerală
• 1-3 linguri de ulei
• ½ – 1 linguriță de sare

Ingrediente pentru topping

• 200 g de ciuperci
• 100 g de boabe de porumb fiert
• 50-100 g de măsline
• 2 roșii medii
• 1 ardei kapia
• 15-20 de linguri de ketchup sau sos de roșii
• piper, oregano, busuioc

Ingrediente opționale

• 3-4 linguri de fulgi de drojdie inactivă
• 1 bucățică de cașcaval vegetal

Retete vegetariene

Retete vegetariene

Cum se prepară aluatul de pizza

Puneți cele două tipuri de făină într-un bol încăpător. Adăugați sarea și ceva condimente și amestecați bine.

Turnați în mijloc apa fierbinte și amestecați cu puțină făină. Lăsați la răcorit, apoi adăugați drojdia fărâmițată. Amestecați bine și lăsați la dospit 10 minute.

Adăugați apoi apa minerală și amestecați cu o lingură la început. Frământați apoi cu mâinile, pentru a obține un aluat omogen. La final se incorporează uleiu.

Acoperiți bolul cu un prosop și lăsați aluatul să crească timp de o oră, sau până își dublează volumul.

Pizza vegana cu ciuperci

Pizza vegana cu ciuperci

Pregătire ingrediente pentru topping

Între timp, pregătiți ingredientele de pus pe pizza. Căliți ciupercile tăiate felii, cu puțină sare și piper, până se rumenesc.

Spălați și tăiați roșiile, ardeii, măslinele, în dimensiunea dorită. Eu le-am tăiat felii, respectiv fâșii subțiri.

Studiul China - retete vegetariene ale vedetelor

Studiul China – retete vegetariene ale vedetelor

Asamblare pizza

Când aluatul a crescut, adunați-l într-o bilă și puneți-l în tava unsă cu ulei. Întindeți-l cu palmele unse cu ulei, într-o foaie uniformă.

Puneți ketchup-ul din loc în loc și distribuiți-l uniform cu o pensulă sau cu dosul lingurii. Presărați ciupercile călite, apoi boabele de porumb, măslinele tăiate felii.

Pizza vegana cu ciuperci si legume

Pizza vegana cu ciuperci si legume

Puneți apoi fâșiile de ardei și feliile de roșii. Presărați deasupra fulgii de drojdie și radeți cașcavalul, prin răzătoarea cu găuri mici.

Coaceți pizza

Dați pizza în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, pentru circa 30 de minute. Este gata când s-a rumenit puțin pe margini.

Pizza vegana cu legume

Pizza vegana cu legume

Lăsați-o la răcorit, apoi o puteți porționa. Eu am tăiat-o bucăți pătrate. Se păstrează într-o caserolă cu capac la frigider.

Pizza vegana reteta

Pizza vegana reteta

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de pizza pe care vă recomand să le încercați:

Pizza vegetariană fără gluten, cu blat din linte roșie
Pizza proteică la tigaie fără făină, slabă în carbohidrați – pentru diabetici și celiaci
Pizza fără mulți carbohidrați, cu blat din conopidă
Pizza de casă cu ton – rețetă simplă

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.