Nu arunca resturile de orez de prin frigider! Transformă-le într-o cremă de ciocolată delicioasă!

Orezul care stă de câteva zile prin frigider și nu mai ai tragere de inimă să-l mănânci, poate fi transformat într-un desert uimitor.

Ți-a rămas orez și nu vrei să-l mai consumi așa cum este? Include-l în rețeta de mai jos. Vei fi uimit de rezultat!

Crema de ciocolata din orez fiert ramas

Imagine sugestiva: Crema de ciocolata din orez fiert ramas

Din păcate, această metodă funcționează doar pentru orezul simplu, fiert fără multă sare și condimente sau legume.

Dar chiar și dacă nu ai resturi de orez prin frigider, poți încerca rețeta, ca un desert rapid. Îl poți folosi și pe post de cremă pentru torturi sau prăjituri, clătite sau gogoși.

Nu te teme. Nu se simte deloc gustul de orez!

Cremă de ciocolată din orez – rețetă

Ingrediente

• 260 g de ciocolată neagră (v-o recomand pe aceasta, fără zahăr)
• 200 g de orez fiert
• 120 ml de apă fierbinte (sau lapte)
• pudră de cacao pentru decor (v-o recomand pe aceasta, crudă)

Mod de preparare

Dacă ai deja orezul fiert, pune-l în vasul unui blender sau robot. Nu trebuie să fie zemos, ci fără lichid deloc.

Rupe ciocolata bucăți sau tai-o și pune-o într-un bol. Topește-o la bain-marie sau în cuptorul cu microunde până devine lichidă.

Dacă folosești microundele, lasă bolul în cuptor câte 30 de secunde, apoi scoate și amestecă bine. Dacă lași ciocolata mai mult timp, se va arde.

Toarnă ciocolata topită peste orezul din blender. Adăugăși apa fierbinte și mixează bine.

Trebuie să rezulte o compoziție fină, ca un mousse de ciocolată. Gustă dacă este suficient de dulce.  Dacă ai folosi o ciocolată cu un procent mare de cacao, probabil crema este amăruie.

Adaugă puțin îndulcitor non-caloric, precum stevia, eritritol sau green sugar, după gust.

Mixează din nou și toarnă crema într-un bol și dă-l în frigider. Crema de ciocolată din orez trebuie să stea la rece minim 2 ore, ca să devină fermă. Orezul are tendința să se solidifice când stă în frigider.

Crema ciocolata fara zahar

Crema ciocolata fara zahar

Crema se poate pudra deasupra cu cacao. O puteți servi ca atare, cu lingurița, ca o budincă.

Sau o puteți folosi în diferite rețete de prăjituri, ca umplutură, glazură sau decorațiuni.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de cremă de cicolată, pe care vă recomand să le încercați:

Cremă de ciocolată cu cafea – fără zahăr, fără făină, ouă sau lactate
Cremă de ciocolată pe bază de avocado – foarte sănătoasă pentru inimă
Cremă de ciocolată de întins pe pâine, recomandată de un nutriționist pediatru
Cremă mousse de ciocolată fără zahăr, fără ouă, lapte, ulei

Sursă rețetă: Shivesh17: https://www.instagram.com/p/C9cNnm4ym5t/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.