Negresă din cartofi dulci – fără zahăr, făină, ulei, ouă sau lactate

Ați folosit vreodată cartofii dulci la prepararea unui desert? Dacă nu, acum este timpul să faceți o încercați.

Vă prezint o rețetă fabuloasă de negresă din cartofi dulci, care se prepară din ingrediente vegane și sănătoase.

Negresa din cartofi dulci

Imagine cu titlu sugestiv: negresa din cartofi dulci

Rezultă un desert sănătos, hrănitor, potrivit pentru adulți și copii. Nu conține niciun fel de făină, nici praf de copt sau alt agent de crește.

Nu are nici zahăr rafinat, nici măcar ulei sau alte grăsimi saturate.

Este lipsit de lactate și ouă. Din aceste rațiuni, îl recomand și celor care au diferite intoleranțe sau alergii alimentare.

Negresă din cartofi dulci – rețetă

Ingrediente

• 2 căni de piure de cartofi dulci
• ½ cană de nuci tocate grosier
• ¼ cană de sirop de arțar / sirop de agave / sau alt îndulcitor
• ½ cană de unt de arahide (vi-l recomand pe acesta, la preț bun)
• ½ cană de pudră de cacao (v-o recomand pe aceasta crudă)
• 1 linguriță de extract de vanilie
• 1 linguriță de scorțișoară

Mod de preparare

Pregătiți tava, tapetând-o cu hârtie de copt. Aveți nevoie de o o tavă sau o formă de chec de 24 x 5 cm.

Dar puteți folosi la fel de bine o tavă mică pătrată sau rotundă. Dacă folosi o formă din silicon, nu veți mai avea nevoie de hârtie de copt.

Fierbeți cartofii în coajă, apoi curățați-i și pasați-i fin. Măsurați 2 căni și puneți-le într-un bol încăpător. Cana cu care a măsurat ingredientele autoarea rețetei are 250 ml.

Peste piureul de cartofi, adăugați untul de arahide și siropul de agave / arțar sau curmale. Adăugați scorțișoara și extractul de vanilie. Amestecați bine. Trebuie să obțineți o masă groasă și lipicioasă, omogenă.

Retete vegane centrul Podis

Retete vegane centrul Podis

Incorporați la final nucile înmuiate, scurse și tocate grosier. Gustați compoziția să vedeți dacă este suficient de dulce. În caz contrar, puteți adăuga puțin îndulcitor non-caloric, precum stevia, eritritol sau green sugar.

Transferați compoziția în tava pregătită anterior. Nivelați și presărați câteva nuci, dacă vreți. Presați-le puțin ca să intre în aluat.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Dați tava în cuptor pentru 25 de minute. Se taie după ce s-a răcit. O puteți porționa în pătrate.

Idei de servire

Autoarea rețetei ne propune o cremă de banane și nuci pentru servire. Aceasta se prepară din ½ cană de nuci hidratate și ½ cană de banane pisate (congelate sau nu). Se mixează în blender pentru a obține o cremă fină.

Această cremă se pune peste negresă sau alături, pe farfurie și se servește cu lingurița.

Retete vegane fara gluten

Retete vegane fara gluten

Note și sugestii

Cartofii dulci pot fi înlocuiți în această rețetă cu dovleac.

Siropul de agave/arțar/curmale poate fi înlocuit cu miere, pastă de stafide, pastă de curmale sau curmale înmuiate.

Untul de arahide poate fi înlocuit cu unt de migdale sau tahini (vi-l recomand pe acesta integral și ecologic).

Pudra de cacao poate fi înlocuită cu pudră de roșcove (carob). Aceasta din urmă este mai potrivită pentru copii, deoarece este mai dulce, mai bogată în minerale și nu conține cofeină.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de negresă fără zahăr și făină, pe care vă recomand să le încercați:

Sursă rețetă: Recetas de Gri, Brownie fără zahăr, fără gluten, cu cremă de banană și nucă, desert vegan și sănătos: https://www.youtube.com/watch?v=OsOIbQz4B8g

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.