Cum să transformi o conservă de năut în fursecuri delicioase – fără zahăr, gluten, lactoză, ouă

Aceste fursecuri din năut au atât de multe calități, încât pot fi incluse în diferite diete. Nu conțin gluten, zahăr rafinat, arahide, soia sau alți alergeni.

Sunt potrivite pentru diabet, pentru cei care suferă de candidă, pentru dieta vegană sau o dietă cu indice glicemic scăzut.

Fursecuri cu naut

Imagine sugestiva: Fursecuri cu naut:

Pot fi oferite și copiilor, fiind o gustare cât se poate de nutritivă și sănătoasă.

Fursecuri din năut – rețetă

Ingrediente

• 240 g de năut fiert din conservă (vi-l recomand pe acesta ecologic, fără zahăr sau sare)
• 75 g de tahini (vi-l recomand pe acesta integral și ecologic)
• 120 g de lapte vegetal
• 80 g de făină de migdale (v-o recomand pe aceasta la preț bun)
• 30 g de făină de hrișcă (v-o recomand pe aceasta)
• 3 linguri de pudră de roșcove
• 5 linguri de xilitol (vi-l recomand pe acesta)
• 1 lingură de scorțișoară, anason, alte mirodenii
• ¼ linguriță de sare

Mod de preparare

Scurgeți năutul de zeamă și turnați-l într-o sită. Clătiți-l sub jet de apă rece. Strecurați-l bine și puneți-l în vasul robotului cu lama S sau a unui blender.

Adăugați laptele, tahini, pudra de roșcove, îndulcitorul, mirodeniile și sarea. Mixați până rezultă o compoziție fină. Transferați-o într-un bol și adăugați făina de migdale și făina de hrișcă. Amestecați bine, cu mâna.

Preîncălziți cuptorul la 175 de grade Celsius. Tapetați tava cuptorului cu hârtie de copt.

Luați câte o bucățică (cca. 30 g) de aluat și dați-i o formă rotundă. Puneți fursecurile în tavă și aplatizați-le cu o furculiță. Veți obține circa 21 de fursecuri.

Coaceți fursecurile timp de 25 de minute, sau până când se usucă și devin ușor rumene. Lăsați-le la răcit complet înainte de a le mișca sau gusta.

Aceste fursecuri se păstrează într-un borcan de sticlă cu capac, în frigider. Pot fi păstrate și în congelator, într-o pungă cu fermoar. Rezistă până la o lună.

Note și sugestii

Boabele de năut pot fi înlocuite cu fasole albă, iar tahini cu unt de arahide, unt de migdale sau unt de caju.

Xilitolul poate fi înlocuit cu extract de stevia. Făina de migdale poate fi înlocuită cu făină de cocos sau făină din semințe de dovleac.

Făina de hrișcă poate fi înlocuită cu făină de ovăz, făină de orez, făină de quinoa sau făină de mei.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete inedite pe bază de năut, pe care vă recomand să le încercați:

Negresă din năut – desert sănătos de post, fără zahăr, făină, ulei
Tartă de post din năut cu roșii și ardei – fără gluten, fără ulei
Biscuiți crocanți cu ovăz, năut și nuci – rețetă de post fără zahăr și făină de grâu
Pate fin de năut cu pătrunjel și usturoi – mai rapid decât rețeta clasică

Sursă rețetă: Nutri Planet:, How to make the best soft gingerbread cookies: https://www.nutriplanet.org/2018/12/soft-gingerbread-cookies-recipe-video/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.