Negresă din năut – desert sănătos de post, fără zahăr, făină, ulei

Această negresă din năut este foarte diferită de negresa clasică. Întrucât nu conține făină, are o textură umedă, iar nu pufoasă.

Este un desert bogat, intens și totodată sățios. Nu vă temeți, nu se simte gustul de năut.

Negresa din naut - fara zahar, faina, ulei

Imagine sugestiva: Negresa din naut – fara zahar, faina, ulei

Îl vor savura cu plăcere chiar și copii. Este un preparat potrivit pentru cei care suferă de diverse alergii sau intoleranțe alimentare.

Nu conține gluten, lactoză, ouă, zahăr, nici măcar ulei. Poate fi inclus în orice dietă sănătoasă.

Negresă din năut – rețetă

Ingrediente

• 2 căni de năut fiert (vi-l recomand pe acesta)
• ¾ cană de lapte vegetal
• ½ cană de pudră de cacao (v-o recomand pe aceasta, pură)
• 1 cană de fructe uscate (stafide, agrișe, aronia, merișoare sau curmale)
• 1 linguriță de scorțișoară
• esență de vanilie sau rom

Mod de preparare

Începeți prin a pune fructele uscate la hidratat. Turnați peste ele apă clocotită și lăsați-le la înmuiat circa 15-20 de minute.

În acest interval puteți continua cu rețeta. Scurgeți boabele de năut de zeamă și clătiți-le bine, dacă sunt din conservă.

Puneți-le în vasul unui robot cu lama S. Adăugați laptele și esența. Mixați câteva secunde, până când obțineți o pastă fină și cremoasă.

Transferați crema într-un bol. Adăugați pudra de cacao și fructele uscate, scurse bine de apă. Amestecați bine. Gustați dacă este suficient de dulce. Dacă nu, adăugați puțin îndulcitor non-caloric: stevia, eritritol sau green sugar.

Veți obține un „hummus de ciocolată”, care este delicios chiar și așa. Îl puteți servi ca o cremă tartinabilă.

Însă pentru a continua rețeta, trebuie să gătiți compoziția. Pasul următor este să pregătiți o tavă mică de chec (cca. 19 x 5 cm.).

Dulciuri fara zahar

Dulciuri fara zahar

Pentru a evita folosirea uleiului în această rețetă, ideal ar fi să folosiți o formă de copt din silicon, de care nu se lipește.

Dacă nu aveți, tapetați tava cu hârtie de copt. Transferați compoziția în tavă și nivelați uniform cu dosul unei linguri.

Puteți presăra deasupra nuci, migdale sau chipsuri de ciocolată. Apăsați-le puțin cu lingura, pentru a intra în compoziție. (Evitați să folosiți stafide pentru deasupra, deoarece se vor arde în cuptor.)

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru circa 25 de minute. Negresa se va usca deasupra, dar înăuntru va rămâne încă moale.

Este important să așteptați să se răcească de tot înainte de a o scoate din tavă. Pasul următor este să dați negresa la frigider să stea câteva ore, sau peste noapte. În acest interval se va întări și o veți putea tăia.

Negresa cu năut este puțin sfărâmicioasă și densă. Are o textură umedă și o aromă densă, bogată. Nu se simte gustul de năut. Nimeni nu va ști din ce ați făcut-o!

O puteți servi la micul-dejun, ca gustare sau ca desert.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de negresă fără zahăr, pe care vă recomand să le încercați:

Biscuiți crocanți cu ovăz, năut și nuci – rețetă de post fără zahăr și făină de grâu
Pateu de năut rapid, bogat în proteine – rețetă de post gata în 20 de minute!
Cum să transformi boabele de năut în Nutella – desert fără zahăr, bogat în proteine
„Telemea” din năut –  rețetă de post
Ciocolată din năut – desert natural, hrănitor, sănătos (fără zahăr rafinat)

Sursă rețetă: Recetas de Gri, Brownie de năut, fără zahăr, fără gluten, fără lactoză, vegan și sănătos: https://www.youtube.com/watch?v=ZYGNoLwzkqI

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.