Chiftele cu dovlecei, de post – fără prăjire, fără ulei

Mi-a plăcut cum au ieșit aceste chiftele cu dovlecei, de post. Nu am folosit deloc ulei, nici în compoziție, nici pentru coacere.

Le-am făcut în friteuza cu aer cald. Pentru a se rumeni mai frumos, le-am stropit cu puțin sos de soia (dar este opțional).

Chiftele cu dovlecei, de post – fara prajire, fara ulei

Chiftele cu dovlecei, de post – fara prajire, fara ulei

Am folosit mai multe tipuri de legume, nu doar dovlecei. Voi puteți folosi doar dovlecei, sau ce aveți prin frigider.

Chiftele de dovlecei, de post – rețetă

Ingrediente

• 1 dovlecel
• 1 morcov
• 1 cartof
• 2 roșii
• 2 linguri făină năut (v-o recomand pe aceasta)
• 4 linguri făină porumb fără gluten
• 4 linguri semințe măcinate (vi le recomand pe acestea, ecologice)
• 4 căței de usturoi
• sare, piper, curry, busuioc, oregano, după gust

Ingrediente opționale

• 2 linguri fulgi de drojdie nutrițională (v-i recomand pe aceștia, la ofertă)
• sos de soia

Mod de preparare

Curățați dovlecelul, morcovul și cartoful de coajă. Spălați-le și dați-le prin răzătoarea cu găuri mici.

Puneți legumele rase într-un bol încăpător. Presărați peste ele sarea și condimentele. Amestecați bine.

Marea carte de bucate romanesti

Marea carte de bucate romanesti

Incorporați cele două tipuri de făină, semințele de in măcinate și fulgii de drojdie nutrițională. Amestecați și lăsați compoziția la odihnit circa 30 de minute.

Tăiați roșiile cubulețe și adăugați-le în compoziție. Puneți și usturoiul tocat mărunt sau trecut prin presă. Amestecați bine totul.

Compozitie chiftele de post

Compozitie chiftele de post

În cazul în care compoziția de chiftele este prea zemoasă sau moale, mai adăugați puțină făină (de năut sau de porumb).

Modelați chiftelele de mărimea dorită și așezați-le în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt. Eu le-am copt în friteuza cu aer cald, pe hârtie de copt.

Chiftele de post

Chiftele de post

Le-am uns pe deasupra cu sos de soia și le-am dat la 180 de grade Celsius, 20 de minute pe o parte, apoi încă 10-15 pe cealaltă parte.

Chiftele din dovlecei

Chiftele din dovlecei

Lăsați-le să se răcească înainte de a le servi. Sunt mai bune și mai ferme după ce stau la frigider câteva ore sau peste noapte.

Chiftele dedovlecei fara ulei

Chiftele dedovlecei fara ulei

Chiftele dedovlecei fara prajire

Chiftele dedovlecei fara prajire

Note și sugestii

La prepararea acestor chiftele puteți folosi orice legume doriți și câte vreți.

Rețeta se poate face cu un singur tip de făină. Dacă nu aveți de porumb sau de năut, puteți pune făină de ovăz sau făină integrală de grâu.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de chiftele de post, fără ulei, pe care vă recomand să le încercați:

Chiftele din linte crudă – fără prăjire, coapte în airfryer
Chiftele pufoase de post fără ulei – din fasole și ceapă verde
Chiftele de post din boabe de porumb – fără făină, fără ulei
Chiftele dietetice din năut și spanac – fără ulei, fără prăjeală

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.