Supă cremoasă din roșii și fasole – fără fierbere, fără ulei, bogată în fibre și proteine
Dacă aveți un blender și o conservă de fasole în casă, puteți face această supă cremoasă din roșii și fasole.
Este gata în câteva minute, fără fierbere, fără multă migală.

Imagine sugestiva: Supa de rosii si fasole fara fierbere
Puteți folosi roșii proaspete, sau roșii la conservă. În acest fel, treaba va merge mult mai repede.
Supă cremoasă din roșii și fasole – rețetă
Ingrediente
• 1 conservă de fasole albă (v-o recomand pe aceasta, cremoasă)
• 1 conservă de roșii pasate
• 1 cățel de usturoi
• 2 linguri de semințe de cânepă (floarea-soarelui sau dovleac)
• 1 lingură de condimente italiene (sau busuioc, oregano)
• 1 praf de piper
• apă clocotită
• pentru decor: fulgi de migdale, fulgi de paprika, fulgi de drojdie nutrițională
Mod de preparare
Scurgeți conserva de fasole într-o sită și clătiți fasolea cu apă curată. Puneți-o în vasul blenderului. Vă recomand să folosiți un blender cu vas din sticlă, care suportă bine ingredientele fierbinți.
Adăugați conserva de roșii (cu tot cu sos/suc/lichid). Puneți usturoul și condimentele. Turnați peste ingrediente apă fierbinte (proaspăt fiartă), suficientă cât să le acopere.
Puneți capacul la blender (fără căpăcelul mic din mijloc) și mixați la viteză mică. Mixați până când fasolea și roșiile se pulverizează complet și rezultă o compoziție fină și cremoasă.
Ajustați cantitatea de apă în funcție de cât de lichid sau groasă vreți să fie supa. Dacă doriți să aibă mai multă consistență, puneți mai puțină apă.
În loc de apă puteți folosi o supă lichidă sau apa în care ați fiert niște legumele. Gustați supa să vedeți dacă mai trebuie sare, piper sau mirodenii.
Supa cremă de roșii și fasole este gata și poate fi servită imediat. Este bună caldă, dar poate fi consumată și rece.
Se pune în boluri și se presară deasupra fulgi de migdale, fulgi de drojdie nutrițională sau fulgi de paprika/chilli. Este bună simplă, sau cu crutoane din pâine sau năut.
Pe lângă textura ei fină și gustul deosebit, această supă este o mâncare consistentă și foarte nutritivă. Furnizează proteine, fibre, vitamine și antioxidanți.
Supa cremă de roșii și fasole poate fi servită la prânz sau la cină. Se poate reîncălzi la nevoie.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de supă de roșii, pe care vă recomand să le încercați:
Supă crema de roșii și morcov, fără ulei, fără fierbere – grozavă pentru zilele caniculare!
Supă rece de roșii cu pepene galben – rețetă din bucătăria spaniolă
Supă de linte cu roșii – rețetă delicioasă de post!
Supă rece din legume de vară
Sursă rețetă: Anja Cass, Tomato cream soup – high protein and iron rich vegan blender recipe, Cooking With Plants: https://www.cookingwithplants.com/creamy-blender-tomato-soup-recipe?r_done=1